diumenge, 2 de novembre del 2014

Mar Giné plega de Calafell



La controvertida Mar Giné, la contractació de la qual en els ajuntaments de Salou i de Calafell tanta polseguera va aixecar, ha deixat de treballar en aquest darrer consistori. Oficialment, perquè ha estat mare un altre cop i li resulta molt difícil conciliar vida laboral i familiar. Oficiosament, per les pressions que han exercit alguns regidors de l’equip de govern de CiU (el seu partit), i especialment Joan Ignasi Sánchez, cap del gabinet d’alcaldia de l’ajuntament de Sant Quirze del Vallès però estret col·laborador de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, per fer-la fora. Bé, i tot això què té a veure amb Salou, em preguntareu? Doncs que Mar Giné és la dona del regidor convergent i primer tinent d’alcalde, Marc Montagut. 

El premi

Mar Giné va ser contractada per l’ajuntament de Salou com a cap de l’assessoria jurídica (75.000 euros anuals) després del vot a favor de Montagut a la moció de censura que el 2009 va permetre que Pere Granados aconseguís l’alcaldia. Però el 2011 va ser acomiadada a instàncies de Mario García (PP), a qui Granados necessitava per governar, de manera que el delegat del govern a Tarragona, Quim Nin, la va haver de recol·locar a l’ajuntament de Calafell com a coordinadora d’alcaldia i un sou de 68.000 euros (més algun plus posterior). El desembarcament de la dona de Montagut a Calafell, com aquí, no va ser un camí de roses. Bàsicament pel rebuig dels funcionaris i, posteriorment, d’alguns regidors de CiU. 

Qim Nin, emprenyat

La decisió d’Olivella de desentendre’s de Mar Giné no li ha agradat gens a Quim Nin, qui ara li haurà de buscar una nova destinació laboral. Vol dir això que la Mar tornarà a la capital de la Costa Daurada? Home, és força improbable, malgrat que ara el PP ja no és en el govern (Granados va trencar el pacte per serguir manant). És difícil que la Mar regressi bàsicament perquè per als convergents fóra una decisió molt impopular. A més, perquè això pugui ser, Granados hauria de guanyar amb majoria absoluta les municipals de l’any vinent, ja que el PP no es deixarà ensarronar un altre cop pactant amb CiU.