divendres, 20 de febrer del 2015

Bye, bye, mercat municipal



Dimarts passat vaig advertir de la difícil situació que travessen els paradistes del mercat municipal de Salou arran del tancament de la botiga d’aliments congelats La Sirena. Ahir també se’n feia ressò el Diari de Tarragona (gràcies Javier Díaz Plaza per seguir-me), amb les següents declaracions dels afectats: 

“Que hi hagi parades tancades ens perjudica a tots. El millor seria que estiguessin totes obertes perquè entressin més clients. Com més competència hi hagi, millor” (Gabriel Herrera, carnisseria Gabi). 
“El mercat ja no és el que era, ha fet una baixada important. L’any passat va ser dolent i aquest ha començat pitjor. Els clients són sobretot persones grans, gairebé no vénen joves. El mercat té l’etiqueta de ser car però no és veritat, tenim els mateixos preus que fora” (Felicidad Vizcaíno, pesca De La Cruz Vizcaíno). 
“El tancament de La Sirena és simptomàtic. El mercat és un conjunt i quan un falla, fallem tots. El flux de gent que entra ha disminuït. El moment és dolent i l’ajuntament hauria de buscar-ne una solució”, opina un altre paradista. 
“La situació és molt preocupant i no crec que millori a curt termini” (Remedios Gómez, pastisseria Gil). 
“El mercat està molt fluix. S’ha ajuntat una mica de tot: el tancament de parades, la crisi... L’ajuntament hauria de fer alguna cosa com més aviat millor reactivar-lo” (Maria Moya, fruites i verdures Moya). 
En resum, gairebé tothom es queixa de l’ajuntament. Millor dit: de la inacció de l’ajuntament. Mentrestant, la que era regidora responsable del mercat municipal, Reyes Pino, ha deixat el càrrec perquè per a ella és prioritari preparar les municipals amb Ciudadanos.