dilluns, 23 de febrer del 2015

L’actual estació del tren aviat desapareixerà



L’ajuntament de Salou ha donat el seu vistiplau al desmantellament de l’actual traçat ferroviari, de manera que l’estació del tren que hi ha davant de la Torre Vella podria desaparèixer aviat. Segons l’alcalde, Pere Granados, la supressió de l’estació i de les vies permetrà guanyar espai (cinc hectàrees) i portar endavant el projecte d’Eix Cívic, que preveu la construcció d’una gran avinguda entre el càmping Sangulí i l’abaixador de Port Aventura i l’aixecament de 600 habitatges. 

Dues estacions?

L’acord assolit amb el Ministeri de Foment estableix que Salou, amb la desaparició de l’estació actual, en podria guanyar dues: una on ara hi ha el baixador de Port Aventura (i que ja està aprovada) i una altra (probable) al costat de l’hotel Regina, a l’autovia de Reus. Fins que aquesta no es construeixi, i un cop tancada l’estació actual, els usuaris del tren hauran d’utilitzar l’estació de Port Aventura. 

En detriment del transport públic

L’associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) ha criticat l’acord de Granados amb Foment perquè les dues noves estacions ferroviàries estan allunyades del centre urbà i, en conseqüència, perjudicaran els 670.000 passatgers que cada any utilitzen els trens de rodalies. També destaca que les estacions perifèriques acostumen a ser un fracàs. “No és la primera vegada que la manca de cultura de transport públic i les polítiques de campanar antimetropolitanes d’alguns alcaldes passen factura a la mobilitat sostenible del Camp de Tarragona”, afirma la PTP. L’associació aposta per integrar les vies als nuclis urbans i crear una nova línia de tren-tramvia amb més parades.