divendres, 8 de maig del 2015

Algú els coneix?



Podem ha anunciat que no es presentarà a les eleccions municipals de Salou del pròxim 24 de maig perquè encara no té prou suport ciutadà que li permeti propiciar un canvi real de la política municipal. La qual cosa no és obstacle perquè la suposada filial salouenca del partit de Pablo Iglesias hi concorri a través de Guanyem Salou, una franquícia del moviment impulsat per l’activista social Ada Colau, exportaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i actualment alcaldable de Barcelona en Comú, el nou nom de Guanyem Barcelona. La candidatura de Guanyem Salou està encapçalada per Vicente Macías Martín de Soto, qui, com ja vaig publicar ahir, viu a Reus. O sigui, que no comencem bé. 

Llista familiar

El programa electoral de Guanyem Salou és genèric, vàlid per a qualsevol municipi, sense cap referència específica a Salou. Tampoc no anem bé. Perquè està copiat de qualsevol Podem i no sabem quines solucions concretes ens hi proposen. En realitat, Guanyem Salou és Podem a l’ombra. Amb la peculiaritat que es tracta d’una llista poc oberta, massa familiar. Vull dir que hi ha massa parents entre els 21 membres que la llei exigeix (el mateix nombre de regidors) per presentar candidatura a les municipals. Un problema, aquest, el de la consanguinitat, que també es dóna en altres partits salouencs, amb pares, germans, cunyats… a la llista per tal de poder omplir. 

Tres grups de Podem

Guanyem Salou és també el resultat del guirigall que es va originar al nostre municipi arran de la sorprenent irrupció de Podem en l’escenari polític espanyol en les passades eleccions europees. Prova d’això és que a Facebook s’hi poden trobar fins a tres pàgines que s’atribueixen la representació del partit a Salou: Cercle Podem Salou, Podemos Salou i Podem Salou. Molta d’aquesta gent ens resulta desconeguda, tot indica que s’han apuntat ara al carro de la política. Amb la qual cosa un no pot evitar preguntar-se quins interessos amaguen aquestes iniciatives. 

Presentació al TAS

Demà, dissabte, a les set de la tarda, Guanyem Salou es presenta en societat i parlarà del seu programa a la sala Europa del Teatre Auditori. Veurem què hi aporten de nou. O si són més del mateix però amb altres paraules. A dalt, d’esquerra a dreta, Vicente Macías, Yolanda de la Cal, Karim Daoud, Joaquín Rovira, Roser Sabater, Joaquín Clar i Juan Sanmartí, els set primers de la llista (la candidatura completa la teniu aquí).