dilluns, 11 de maig del 2015

Granados acapara els fanals (I)



La campanya electoral ha començat amb polèmica a Salou. PSC i PP denuncien que amb prou feines els han deixat fanals per penjar els cartells amb la imatge dels seus candidats. Critiquen que sobretot CiU, formació de l’alcalde Pere Granados, se n’ha apoderat de bona part, tot i que, diuen, tots els partits havien acordat repartir-se les dels carrers més cèntrics de manera equitativa. «No s’ha respectat l’acord. Hi ha partits que han posat més cartells dels que els corresponen. Nosaltres no hem pogut posar en algun carrer on ens tocava perquè quan hi vam anar, ja estava plena. El dia de l’enganxada [dijous a la nit] hi havia fanals amb cartells a sota a les 10.40», diu Toni Brull, candidat del PSC.
Mario García, número u del PP, apunta que «tots els partits polítics que concorrem a les eleccions municipals vam tenir una reunió prèvia a l’efecte d’acordar qüestions relatives a la propaganda electoral, però no ha servit de res perquè s’ha incomplert. Es van reservar fanals en tots els carrers principals perquè tots els partits tinguessin una reserva mínima. Per exemple, al Partit Popular li corresponien 9 fanals a la Via Roma. No obstant això, quan vam anar a col·locar els nostres cartells, no hi havia ni un sol fanal lliure». 
García recorda que el PP va presentar una moció al ple perquè una ordenança municipal regulés aquestes qüestions: «El govern de CiU en va votar en contra manifestant que no era necessari perquè ja tindríem una reunió per arribar a acords. Però ells han estat els primers que han incomplert els acords i han vulnerat la mateixa llei, ja que hores abans de l’inici de la campanya havien reservat fanals amb cartells del seu candidat. A més, han usat opis al passeig Jaume I, malgrat que havíem acordat que allà no hi hauria».

Informació de Javier Díaz-Plaza publicada avui al Diari de Tarragona.