dimarts, 17 de novembre del 2015

Pere i Toni s’estrenaran en el ple d’aquest mes



L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el portaveu del PSC al consistori, Toni Brull, podrien oficialitzar l’acord pel qual esdevenen socis de govern abans del ple de desembre que aprovarà el pressupost municipal del 2016. El mes vinent, vaja. Tot i que la bona sintonia es començarà a notar (bé, ja fa temps que es nota) en el ple d’aquest mes, quan s’aprovin les noves ordenances fiscals, segons publica avui el Diari de Tarragona. Res, nois, que aviat anirem de boda. A veure quant de temps aguanten! Reprodueixo la informació de Javier Díaz: 


CiU i PSC estan a prop de segellar un pacte de govern a l’ajuntament de Salou. Ja tenen un preacord. L’alcalde, Pere Granados, i el primer tinent d’alcalde, Marc Montagut, es van reunir ahir amb els regidors socialistes Antoni Brull (portaveu del partit) i David González per continuar avançant en les negociacions. La voluntat de totes dues formacions és aliar-se abans del ple de desembre per poder aprovar els pressupostos municipals, que es debatran llavors. 
«Encara queden alguns serrells pendents, però no veig cap problema ni aspectes insalvables que puguin impedir l’acord, com sí que va passar a l’estiu. L’acostament està sent positiu i ens hem donat un termini de dues setmanes per concretar», explica Brull. La setmana que tornaran a trobar-se. 
Amb aquesta més que probable associació, l’equip de govern estaria format pels vuit regidors del grup municipal de CiU -que ara governen en minoria- i els quatre del PSC. Sumarien, per tant, dotze dels 21 regidors del consistori. Majoria absoluta. 
El repartiment de regidories ja el tenen resolt. El PSC assumiria les àrees d’Hisenda, Ocupació, Seguretat Ciutadana, Serveis Socials (inclòs l’àmbit de gent gran), Esports i Joventut. Les seves diferències radiquen en qüestions de política social, ja que els socialistes advoquen per una major transparència i participació ciutadana. 
«Plantegem, per exemple, que les rebaixes i bonificacions fiscals no siguin només per als aturats de llarga durada, sinó també per a aquells que cobren l’ajuda de 400 euros», comenta Brull. 
Tot i que encara no hauran tancat el seu acord, la bona sintonia entre CiU i el PSC es notarà en les ordenances fiscals que el ple debatrà aquest mes. «Hi farem aportacions», assegura el portaveu socialista. 
Des de les eleccions 
Les negociacions entre els dos partits vénen de lluny. Després de les eleccions del 24 de maig van mantenir converses per formar equip de govern, però no van arribar a una entesa. Granados va ser investit en minoria. Posteriorment van reprendre i van intensificar els seus contactes. El seu acostament cada vegada és més gran i les dues parts confien que l’acord arribi «com més aviat millor» per donar estabilitat al govern municipal.