dimarts, 17 de novembre del 2015

Toni Brull serà el nou regidor d’Hisenda



El portaveu del PSC a l’ajuntament de Salou, Toni Brull, serà en nou regidor d’Hisenda. Substituirà Jesús Barragán, que també perdrà Ocupació (serà per al regidor socialista David González). Per la seva banda, Dani López es farà càrrec d’Esports i Joventut, en mans de Julia Gómez, i Estela Baeza assumirà part d’Acció Social, que dirigeix Martina Fourrier, segons publica avui el Diari Més. Molt malament han d’estar les arques municipals perquè l’alcalde, Pere Granados, li carregui el mort d’Hisenda (una de les regidories clau) a Toni Brull, a qui va apartar del govern municipal el 2009 quan aquest era regidor de Sanitat, Medi Ambient, Festes i Noves Tecnologies amb una moció de censura que va portar Granados a un poder que des d’aleshores no ha deixat. Ni pensa deixar. Reprodueixo la informació de Sílvia Jiménez sobre el nou repartiment de cadires previst en el pacte de govern CiU-PSC: 


La regidoria d’Hisenda, càrrec que a hores d’ara ostenta Jesús Barragán a l’ajuntament de Salou, passarà en mans del portaveu socialista, Antoni Brull, un cop es faci oficial el pacte de govern que el PSC ha negociat amb CiU. Tot i que Antoni Brull assegura que el pacte no està tancat encara, altres fonts municipals afirmen que ambdues parts implicades tenen força coll avall la rúbrica de l’acord que permetrà a l’alcalde, Pere Granados, governar en majoria. 
«Les converses estan molt avançades però no hi ha res tancat. Ens han donat una mica més de temps. Hem de parlar de pressupostos», confirmava ahir Antoni Brull a Diari Més, qui assegura que el pacte no es farà oficial en, almenys, els pròxims quinze dies. 
Segons el socialista, a grans trets, hi ha acord amb CiU per governar plegats, tot i que s’han de retallar els darrers serrells. En qualsevol cas, reconeixia Brull, «no hi ha diferències insalvables». 
El repartiment de carteres entre els socialistes deixarà Hisenda a mans de Brull, qui podria ser també el titular de Seguretat Ciutadana, a hores d’ara a càrrec de Marc Montagut. El socialista, però, no descarta que aquesta regidoria acabi sent, finalment, per David González, en funció de diversos factors. 
El que sembla clar, però, és que González ocuparà la regidoria d’Ocupació, que actualment dirigeix Jesús Barragán. Daniel López será el nou regidor d’Esports, i també de Joventut, àrees que, a hores d’ara, lidera Julia Gómez. Finalment, part de la regidoria d’Acció Social, será per la regidora socialista Estela Baeza. 
Precisament, les competències d’Acció Social que els socialistes assumiran ha estat un dels punts forts en la negociació. Quan PSC i CiU van intentar l’acord a l’estiu, el govern només estava disposat a cedir part d’aquesta àrea que ara ocupa Martina Fourier. «Han hagut diferències. Abans ens donaven una part molt descafeïnada de Serveis Socials. Eren reticents que assumíssim polítiques de la dona i de la gent gran», recorda Brull. CiU ha cedit ara en aquest aspecte. 
Tanmateix, la cartera d’Urbanisme (Gestió del Territori) ha quedat fora de la nova terna de negociacions. Aquesta regidoria continuarà en mans de Marc Montagut.