dimarts, 5 d’abril del 2016

L’ajuntament, condemnat a pagar altres 800.000 euros



L’alcalde de Salou, el pseudoconvergent Pere Granados, ha tornat a trepitjar merda. Després del fiasco amb el pretès desviament del barranc de Barenys i el pagament de la milionària indemnització a Amsamar pel nyap urbanístic a l’antiga Duana, ara el Tribunal Suprem ha condemnat al consistori salouenc a pagar 800.000 euros als propietaris d’una finca del carrer Cala de la Font que va ser expropiada per integrar-la en el camí de ronda. El problema és que van pagar de menys. Molt de menys. I ara sha de compensar. Reprodueixo el que publica avui Javier Díaz Plaza al Diari de Tarragona:

L’ajuntament de Salou no guanya per a disgustos judicials. Al novembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar el projecte del barranc de Barenys i el pla urbanístic del sector 03; al març, el va condemnar a indemnitzar amb 3.840.000 l’empresa propietària del solar de l’antiga Duana, i ara el Tribunal Suprem l’obliga a pagar 800.000 euros més als propietaris d’una finca de cap de Salou que va expropiar durant el mandat anterior. Es tracta d’un terreny ubicat al número 16 del carrer Cala de la Font que va adquirir per integrar-lo en el camí de ronda. Està qualificat de zona verda en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). 
 El consistori el va comprar per 1,04 milions d’euros, quantitat fixada pel Jurat d’Expropiació de Catalunya, però els propietaris -una agència immobiliària- van presentar un recurs contenciós administratiu en considerar que aquesta quantitat era insuficient. El TSJC els va donar la raó i la va elevar a 1,84 milions d’euros, però l’ajuntament hi va recórrer. El culebron s’ha acabat amb la sentència del Suprem que ratifica la decisió del TSJC. Es basa en criteris tècnics i urbanístics, com un major índex d’edificabilitat o un major cost de construcció per metre quadrat. 
L’ajuntament de Salou no pot recórrer la sentència, amb la qual cosa només li queda abonar la diferència.