El Diari de Tarragona publica avui una
entrevista amb Pere Granados, en la qual l’alcalde de Salou, sempre tan brau amb el tema del consorci de Port Aventura, no diu res d’interès, tira pilotes fora en tot moment
i dóna la sensació que parla amb ràbia continguda, com si s’estigués mossegant
la llengua. Vaja, que la processó li va per dins. L’entrevista li ha fet el periodista Javier Díaz Plaza i la reprodueixo per si
vosaltres hi veieu alguna cosa que a mi,
la veritat, se m’escapa:
Pere Granados Carrillo va néixer a Albox (Almeria) el 1958. Llicenciat en Dret, va accedir a l’alcaldia de Salou el 21 d’abril de 2009 després de la moció de censura presentada pel seu partit, FUPS, juntament amb el PP i el regidor convergent Marc Montagut. Està casat i té un fill.
Com estan les relacions entre Salou i Vila-seca després de l’acord sobre el CRT?
Són molt correctes. Hi ha una bona entesa entre els dos municipis. I això no és obstacle perquè tant la corporació de Vila-seca com la de Salou defensin els interessos que creguin convenients. Salou només reclama allò que per dret li pertany, no vol res que no sigui seu. En cap moment hem posat en perill el consorci o les relacions amb el municipi veí.
Crida l’atenció que els dos alcaldes compareguessin per separat davant la premsa després d’assolir l’acord.
Jo pensava que anàvem a comparèixer junts. No sé què va passar a última hora. Pensava que no hi havia cap inconvenient i que fins i tot ens faríem una foto de família ja que havíem arribat a un acord. Però es va decidir o ho van decidir així i no hi ha cap problema.
Creu que Salou ha guanyat la batalla del CRT?
Mai ho he pres com una guerra amb guanyadors i perdedors. Complerts els vint anys de vigència que establien els estatuts del CRT, ara hi ha una nova realitat juridico-econòmica. I Salou ha defensat aquesta realitat.
La proposta de Salou va ser finalment acceptada.
En el transcurs de les negociacions vam fer diferents propostes perquè el municipi veí acceptés parlar d’aquesta situació. I aquesta en va ser una, amb la qual cosa Salou se sent satisfet perquè considerem que és una proposta justa: hi haurà una comissió que, des d’un punt de vista jurídic, determinarà el que li correspon a cada municipi.
Ja se sap qui serà el jurista que actuarà com a mediador?
Encara no. Serà proposat per la Generalitat i ha de ser consensuat per totes les parts. El fonamental és que aquest àrbitre sigui jurista, perquè els criteris que s’han d’aplicar són jurídics.
Quin paper va jugar la Generalitat i, en especial el delegat del Govern a Tarragona Joaquim Nin, en les negociacions?
En els últims moments Joaquim Nin va fer un paper important en la mediació perquè s’arribés a un acord definitiu.
Per què han trigat tant a arribar a un acord?
Jo el que puc dir és que he intentat per activa i per passiva fer entendre que després de vint anys hi ha una nova realitat juridico-econòmica i que havíem de seure per buscar una solució satisfactòria per a totes les parts, respectant els drets i interessos de cada municipi. Això és el que he defensat des del primer dia.
Què passaria si el dictamen de la comissió és desfavorable per a alguna de les parts?
Ha de ser un dictamen ajustat a dret. En aquest país estem en un estat de dret i això significa que qualsevol contracte o informe no pot escapar a la llei.
I si no s’arriba a un acord (l’informe haurà de ser aprovat per dos terços)?
Si em permet, li contesto amb una pregunta: si vostè arriba a un acord amb un objectiu i no es compleix, què passaria amb l’acord?
Es trenca?
No es trenca, simplement no s’aconsegueix l’objectiu i deixaria de tenir efecte.
Les comissió tindrà un termini de quatre mesos per dictaminar.
Estic convençut que arribaran a un acord. La comissió estarà formada per persones tècniques, perquè volem que sigui un informe que es basi en criteris tècnics. M’estranyaria molt que no arribessin a un acord, però és una hipòtesi que es pot donar.
Encara mantenen la possibilitat de recórrer al Tribunal Constitucional?
Nosaltres defensarem els interessos de Salou perquè és el que hem de fer. Estem convençuts que el dret ens assisteix.
En el tema del CRT hi ha hagut unitat política entre l’equip de govern i l’oposició de Salou.
Això és molt positiu. Totes les forces polítiques s’han sumat a les negociacions que he dut a terme, si bé és cert que els he anat informant en tot moment i he estat molt clar i transparent.
Vostè va plantar cara al seu partit oposant-se a l’esmena que va presentar en al Parlament.
No he plantat cara a cap partit, el que he fet és anar en contra d’una decisió que entenem que era errònia i perjudicava els interessos de Salou.