dimecres, 31 d’agost del 2011

Càrrecs de confiança: qui és qui



Si tenim en compte que han estat designats expressament per al lloc i que la seva feina i sou són de categoria, hom podria pensar que els càrrecs de confiança de l’equip de govern són quelcom així com l’equivalent salouenc als set magnífics. Vegem, però, qui és qui en el repartiment municipal:

  • Ramon Tibau, cap de gabinet d’alcaldia. Porta més anys de responsable de premsa de l’ajuntament que Matusalem, ja que només va deixar la plaça durant els dos anys que Antoni Banyeres va ser alcalde. El va fitxar Esteve Ferran l’any 1990, quan encara no hi havia ajuntament, sinó junta gestora. I va ser fidel a Ferran fins que aquest va ser arraconat per Pere Granados. Tibau no s’ho va pensar dues vegades i de seguida va complimentar Granados com a nou cap.

  • Eva Rolduà, tècnica de comunicació. Va ser directora del gratuït Més Costa Daurada, feina que va deixar per incorporar-se a la delegació de costa del Diari de Tarragona. Des del 2009, es troba a les ordres de Tibau.

  • Joan Mestres, coordinador de manteniment de ciutat, equipaments i platges. És el president local de CDC, càrrec pel qual va ser nomenat en substitució de Carme Orts, després de la purga al més pur estil estalinista que Felip Puig va fer el 2009 contra els convergents contraris a la moció de censura que va donar l’alcaldia a Pere Granados. Mestres és el gran valedor de l’actual alcalde i l’únic càrrec de confiança a qui se li ha apujat el sou, ja que ha passat a cobrar 38.757,20 euros bruts anuals enfront dels 34.378,11 euros quan el van anomenar el 2009.

  • Héctor Maiquez, assistent en serveis a les persones i gestor de via pública. Igual que Joan Mestres, va formar part de la llista electoral de Granados, encara que com a quart reserva (Mestres tancava la candidatura, n’era el 21è). I també com el president del comitè local de CDC, manté el càrrec de confiança que se li va donar el 2009. Les males llengües, però, diuen que aquest va ser el premi que se li va donar per haver estat l’escorta de Marc Montagut durant els moments més moguts (ja sabeu, quan Montagut va ser acusat de traïdor i trànsfuga per donar el vot a Granados).

  • María Carmen Mora, coordinadora de promoció econòmica, comerç, mercats i consum. Gerent i directora de Dalven Viatges, és estreta col·laboradora de la regidora pepera, Reyes Pino. Va ocupar el setè lloc a la llista del PP a les passades municipals.

  • Rafael López, coordinador d’acció social. És l’home de confiança del regidor Pedro Lavilla, i va ocupar el sisè lloc en la llista municipal del PP.

  • Isaac López, assistent a comunicació a les àrees de serveis interns, acció social, promoció econòmica i seguretat ciutadana, és a dir, de les quatre regidories del Partit Popular. És, per entendre’ns, el Ramon Tibau del PP. Vuitè a la llista electoral, s’ha doctorat en història contemporània. S’ocupa de donar la màxima publicitat possible a les grans fites dels seus caps. Sempre amb el vistiplau de Granados, és clar, que és qui, al cap i a la fi, talla el bacallà.

En resum, gent de perfil gris que més que als set magnífics semblen evocar...


(Continuarà...)