dimarts, 20 de desembre del 2011

La dona de Montagut, un altre cop



La contractació de Mar Giné (la dona del nostre tinent d’alcalde d’Urbanisme, el convergent Marc Montagut) com a coordinadora de l’ajuntament de Calafell està fent parlar. I no per bé, ja que el seu mal caràcter, segons que diuen, fa que sovint saltin espurnes amb els funcionaris. Fins al punt que ja hi ha qui no la pot veure. Segons publica avui el Bloc dels Socialistes de Calafell sota el títol Salou Connetion! (II), Mar Giné va accedir a la funció pública gràcies a una pràctica tan estesa en la política com és l’amiguisme. L’historial de la que va ser cap de serveis jurídics de l’ajuntament de Salou després de la moció de censura propiciada el 2009 pel seu marit, és el següent: 

  1. El 19 de maig de 1999 és nomenada pel llavors director general d’Administració Local funcionària interina per ocupar la secretaria-intervenció de l’ajuntament de la Riera de Gaià. 
  2. El 4 de setembre de 2006, l’ajuntament de la Riera de Gaià convoca un concurs per cobrir una plaça de funcionària especialista en urbanisme. Les bases de la convocatòria van ser redactades per la secretària-interventora del consistori, és a dir, per ella mateixa. 
  3. Les proves exigides per superar la selecció incloïen un examen de català (que no calia passar-lo si es tenia nivell C), presentar una treball sobre urbanisme (20 punts); una valoració de mèrits (16,70 punts), i una entrevista personal (5 punts i sospita de favoritisme). No hi havia cap temari que estudiar, tot i que al mateix ajuntament, per cobrir una plaça d’administratiu, funcionari de carrera també, segons les bases publicades el 31 d’octubre del 2006, es demanava als aspirants estudiar 40 temes.
  4. El resultat final: la plaça va ser adjudicada a Mar Giné, que d’aquesta forma es va convertir en funcionària de carrera de l’ajuntament de la Riera de Gaià, de grup A i complement de destinació 20, com a tècnica especialista en urbanisme. 

Gairebé dos anys després, un cop consumada la moció de censura que va donar l’alcaldia a Pere Granados, l’ajuntament de Salou premiava el vot trànsfuga de Marc Montagut fitxant Mar Giné com a cap del gabinet jurídic i un sou de 75.000 euros bruts anuals. I aquí, al nostre ajuntament, s’hi va estar any i mig, fins que després de les passades eleccions municipals el PP en va exigir l’acomiadament per estalviar, si bé la falta de sintonia dels nous socis de Granados amb la dona de Montagut en va ser el detonant. “I on la posem, ara?”, deuria ser la pregunta que es van fer els de Convergència. Fins que Quim Nin, el delegat del Govern a Tarragona, li va trobar un bon forat a l’ajuntament de Calafell, on ara cobra 68.000 euros bruts anuals. En conclusió, que no hi ha res com tenir bons padrins.