dimarts, 21 de febrer del 2012

El PP carrega contra Poblet



El diputat al Parlament de Catalunya Rafael Luna creu que la disposició addicional en la Llei d’Acompanyament dels pressupostos, en què es proposa prorrogar el consorci i mantenir el repartiment al 50% els impostos que paga Port Aventura a Salou i a Vila-seca, va ser promoguda per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. En declaracions al Diari Més, Luna afirma, referint-se al seu partit, que “farem tots els esforços necessaris per reconduir la situació, però demanem que l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el de Vila-seca, Josep Poblet, arribin a un acord”. El diputat del PP aprofita lavinentesa per denunciar que el municipi de Vila-seca ha sortit especialment beneficiat dels pressupostos de la Generalitat, i que tot plegat mostra la gran influència política del president de la Diputació. Tenint en compte que els del PP són uns mentiders, ja veurem si el que diu Luna és veritat. En qualsevol cas, reprodueixo la informació: 

La pugna entre Salou i Vila-seca per aconseguir la màxima fiscalitat de Port Aventura un cop es dissolgui l’òrgan (el Consorci Recreatiu i Turístic, CRT) que ha gestionat els tributs del parc durant els darrers vint anys ha despertat la desconfiança del Partit Popular de Catalunya. La forma, in extremis, en què CiU va introduir una disposició addicional en la Llei d’Acompanyament dels pressupostos, en què es proposa prorrogar el CRT i mantenir la paritat fiscal al 50% entre Salou i Vila-seca, és per al Partit Popular, com a mínim, “sospitosa”. 
“L’esmena de CiU va ser introduïda a darrera hora quan ja havíem tancat l’acord dels pressupostos en línies generals. Això fa pensar que aquesta disposició respon a l’esperit d’algú que ha maniobrat en contra d’un alcalde del seu propi color polític”, afirma el diputat Popular al Parlament, Rafael Luna, en clara referència al president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i actual alcalde de Vila-seca. Teníem els pressupostos ja parlats i, a darrera hora, es presenta aquesta disposició, sense gaire marge de maniobra. Tot fa sospitar que la decisió de CiU està auspiciada per Josep Poblet, que va fer que la disposició entrés per la porta del darrere creant així una situació molt incòmoda en el si del seu propi partit, ja que a Salou també governa CiU, amb Pere Granados al capdavant”, puntualitza Rafael Luna. 

Aprovat en el ple 
La disposició de la discòrdia va provocar que, sense anar més lluny, dijous passat l’ajuntament de Salou en ple aprovés d’urgència la seva desvinculació del Consorci Recreatiu i Turístic de Port Aventura, donant així el CRT per dissolt. D’aquesta manera Salou, intentava una darrera maniobra per forçar Vila-seca a negociar sobre els tributs que haurà de recaptar cada municipi i a formar un nou consorci a partir del proper 28 de febrer, data en què el Consorci perd vigència. Salou s’anticipava així als esdeveniments, expressant el seu rebuig a mantenir les condicions de l’acord que van propiciar la creació del Consorci Recreatiu i Turístic. I és que, si una de les parts manifesta la seva voluntat de no mantenir-se a l’òrgan, aquest es dóna per dissolt, segons els estatuts. El municipi de Salou no està disposat a compartir amb Vila-seca el repartiment dels tributs que genera Port Aventura en un 50% atès que la majoria d’equipaments objectes de tributació estan ubicats als terrenys de la capital de la Costa Daurada. 

El que faci falta 
“Farem tots els esforços necessaris per reconduir la situació, però demanem que l’alcalde de Salou,Pere Granados, i el de Vila-seca, Josep Poblet, arribin a un acord. La responsabilitat del que succeeixi no la té el Partit Popular”, diu Rafael Luna, que afegeix que és “normal” sospitar de Josep Poblet com a promotor de la disposició de CiU, tenint en compte que aquesta beneficia Vila-seca. 
Rafael Luna afegia que el municipi de Vila-seca ha sortit especialment beneficiat dels pressupostos de la Generalitat i que tot plegat mostra la gran influència política del president de la Diputació, Josep Poblet. 

Consell de Garanties 
La disposició addicional introduïda en el darrer moment per CiU, inclosa en la Llei d’acompanyament dels pressupostos, s’havia d’aprovar al llarg de la sessió plenària del Parlament, però va quedar bloquejada i va ser enviada al Consell de Garanties Estatutàries per tal que emeti un dictamen sobre la mateixa disposició. 
Des del ple de Salou es defensa que els informes determinen la inconstitucionalitat d’aquesta esmena, “perquè atempta contra l’autonomia municipal”. En el cas que la disposició superi el filtre del Consell de Garanties Estatutàries, hauria de ser sotmesaa l’aprovació del Parlament. En aquest sentit, Rafael Luna no ha especificat quin serà el sentit de vot del seu partit sobre l’esmena, si s’arriba a aquest extrem.
Mentrestant, el municipi de Vila-seca se’n manté al marge. Només mitjançant un comunicat, Josep Poblet, va dir la setmana passada que respecta el posicionament expressat per l’ajuntament de Salou.