dimarts, 2 de juliol del 2013

Els autocars Plana envaeixen Salou



Aquest matí he anat a comptar autocars. Autocars Plana, és clar. He agafat la carretera de la costa i m’he plantat davant de l’hotel Molinos Park, on, per cert, castiguen inquilins i veïns amb una música estrident (perquè es permet això?). 
Davant l’hotel hi ha una espaiosa parada d’autocars. Durant el trajecte que he fet fins arribar-hi, el discórrer de la flota Plana per lavinguda del Pla de Maset és constant. Un continu. Sembla una inacabable caravana. O una processó sense fi, eterna. Tant d’anada com de tornada. Vagin camí de Tarragona o de Cambrils. En arribar a la parada del Molinos Park m’hi he aturat. Volia comprovar si en passen tants, d’autocars, com em semblava. Una informadora repartia fullets i parlava amb els turistes dhoraris i excursions que la seva empresa organitza: València, Andorra, Dalí-La Roca Village, Peníscola, Barcelona, Montserrat... Altres companys seus fan el mateix a cada parada dels Plana. Fins i tot a la platja van a la caça del turista, preferentment rus. Perquè és el que més gasta. Es tracta d’aconseguir el màxim nombre possible de viatgers. Domplir els mastodòntics vehicles de la companyia. Un negoci que segurament es deu complementar amb les comissions que l’empresa rep dels centres comercials on els porten. Perquè les coses funcionen així. El gran perjudicat: el comerç de Salou, que veu com sesvaeixen milers de possibles clients i lesperança de salvar la temporada. No he estat molta estona a la parada del Molinos Park. No calia perquè, de tants autocars que hi passaven (una autèntica barbaritat, en una direcció o laltra), de seguida m’he descomptat. 
Tornant cap a casa, un altre cop el fluir incessant dels Plana. Com és possible que nhi hagi tants i que actuïn amb absoluta impunitat?