dimarts, 25 de març del 2014

Excuses Pere-grines



La fugida de la regidora Reyes Pino de les files del PP obeeix a tres motius. El primer, al “menyspreu i deslleialtat” que diu que ha estat objecte per part del president del PP de Salou i primer tinent d’alcalde, Mario García. El segon, a la deriva en què es troba el partit en l’àmbit municipal, sense aportar-ne més detalls. I finalment, als “rumors” (alimentats pel Diari de Tarragona; per cert, des de quan les xafarderies són determinants d’una ruptura?) que apunten que el PP ha exigit que per votar a favor de BCN World CiU ha de donar l’alcaldia al Mario. Unes excuses que no acaben de convèncer ningú, excepte a l’alcalde de Salou, Pere Granados, qui es postula com a gran instigador de la deserció de Pino. Reprodueixo tot seguit la informació de Silvia Jiménez al Diari Més:

Era un secret a veus però, ahir, agafava per sorpresa –al menys oficialment– al seu partit. La regidora de Salou Reyes Pino va presentar ahir la seva baixa del grup municipal del Partit Popular. Pino, però, deixa el grup, però no l’ajuntament, i passarà al grup dels no adscrits. Al·lega motius personals i polítics que van des del suposat «menyspreu» del portaveu Mario García cap a la seva persona fins a discrepàncies sobre les negociacions que el grup parlamentari du a terme sobre el futur complex BCN World. Ara, la possibilitat de mantenir Reyes Pino a l’equip de govern –per tal que aquest no perdi la majoria– o de deixar que passi a l’oposició està en mans de l’alcalde, Pere Granados. Així les coses, la polèmica a l’ajuntament torna a estar servida i el relleu en l’alcaldia, no tant.
«Sincerament, no ens ho esperàvem. Si fos coherent, hauria de tornar la seva credencial com a regidora, però passa al grup dels no adscrits. El meu grup municipal li demanarà que torni l’acta de regidora perquè Salou va votar un projecte i, si vol ser respectuosa amb la voluntat dels veïns, ho ha de fer», així reaccionava el portaveu del Partit Popular, Mario García, davant l’abandonament que s’havia produït al matí.
Mario García assegura que no ha obtingut cap explicació per part de la regidora. Ahir, de fet, aquesta no va participar en cap de les diferents reunions previstes a l’ajuntament, com ara la junta de Govern.
La regidora Reyes Pino, d’altra banda, va emetre ahir un comunicat tot anunciant la seva baixa i enumerant els diferents motius –tres– que l’han portat a prendre aquesta decisió.
En primer lloc, Reyes Pino al·legava el «comportament del senyor Mario García, president del PP de Salou, de menyspreu i deslleialtat continuada cap a la meva persona, amb una greu deixadesa de les seves obligacions com a màxim responsable del partit al municipi».
«Per tant, no desitjo seguir sent copartícep de les decisions errònies que està prenent. En aquests moments ja no es tracta de divergències d’enfocament, sinó que són de fons i de forma, fins a tal punt que fan també incompatible la meva militància en el Partit Popular», afegia Reyes Pino.
D’altra banda, la regidora –ara del grup de no adscrits– assegura que altra de les causes que l’han arrossegat és «la deriva en la que es troba el partit en l’àmbit municipal i, molt especialment, el grup municipal del PP a l’ajuntament de Salou: situació que està provocant un gran deteriorament de la imatge del partit».
Finalment, Reyes Pino, feia referència directa als rumors que s’ha fet públics dies enrere i que asseguren que el PP hauria ofert el seu vot parlamentari en la modificació de la llei 2/89 del Consorci Recreatiu i Turístic de Port Aventura a canvi de materialitzar el relleu en l’alcaldia, tal com està pactat des de principis de govern. «No puc compartir la forma en què s’estan portant a terme les converses des del partit per tal d’aconseguir la implantació del projecte BCN World, perquè el PP ho ha convertit en un joc d’interessos en el que entren tot tipus de contrapartides que res tenen a veure amb l’interès general del municipi i del territori», assegura Reyes Pino al comunicat fet públic ahir en referència a aquesta qüestió.
Coherència o estratègia
«Vull ser prudent i l’únic que puc dir és que el temps dirà què hi pot haver darrere d’aquesta situació, no hem d’esperar gaire», deia ahir Mario García, davant la possibilitat que la renúncia de Reyes Pino respongui a una estratègia de desgast del PP per tal que aquest no obtingui l’alcaldia, llur relleu s’hauria de produir el pròxim 25 de juny.