dimecres, 2 d’abril del 2014

Benvinguts al circ de Salou!



L’alcalde de Salou, Pere Granados, va ratificar ahir Reyes Pino al seu lloc de regidora de Promoció Econòmica i Comerç. Així ho va comunicar Granados mateix al seu soci de govern (encara que per molt poc temps), Mario García, qui li havia demanat que, en compliment del Pacte Antitransfuguisme, li tragués el càrrec. El portaveu del PSC, Zacarías Henar, creu que la fugida de Reyes Pino del PP segueix “un guió preestablert” (deixar Mario García en minoria perquè no pugui ser alcalde i Granados ho continuï sent). Reprodueixo la informació de Silvia Jiménez al Diari Més:



La regidora trànsfuga del PP, Reyes Pino –que el passat 24 de març va passar al grup dels no adscrits– continuarà al govern de Salou i mantindrà les seves carteres –la de Comerç i Promoció Econòmica– així com la quarta tinença d’alcaldia. Així ho comunicava ahir l’alcalde de Salou, Pere Granados, als seus socis de govern, en la reunió setmanal de l’equip. D’aquesta manera, el grup municipal de CiU donava una resposta negativa a la petició formulada pel líder del PP, qui havia demanat a l’alcalde, Pere Granados, que retirés a la regidora Reyes Pino del govern local.
«Poca cosa més podem fer. És l’alcalde qui té les competències per mantenir-la al govern de Salou o no. Però, reiterem que, després que hagi passat al grup de no adscrits, s’havia de complir el Pacte Antitransfuguisme. Mantenint-la a l’equip de govern de Salou l’únic que es fa és perjudicar la seva imatge», deia ahir Mario García.
Segons García, Reyes Pino va assistir ahir a la reunió de l’equip de govern. «Encara no ens ha donat cap mena d’explicació per la seva marxa, ni a mi, com a portaveu, ni al seu grup municipal», puntualitzava García.
D’altra banda, Mario García, responia també al comunicat fet públic dilluns pel comitè executiu de Fups –al que hi pertanyen Pere Granados i la resta de regidors del seu equip– en el que es demanava que fos el líder del PP qui abandonés el govern.
«No té ni cap ni peus que demani a un regidor que dimiteixi. Tots sabem qui conforma Fups, són els regidors de l’equip de govern sota de les sigles de CiU», deia.
En la mateixa línia es pronunciava el portaveu del grup municipal dels socialistes a Salou, Zacarías Henar. «En la política, com en la vida, la paraula donada està per complir-se. Resulta incomprensible que Fups demani la dimissió de Mario García quan resulta que és l’alcalde (que també és de Fups) qui té les competències per cessar-lo. Estem assistint a un espectacle que sembla de titelles, amb un guió preestablert. Val la pena analitzar a qui afavoreix tot plegat per poder interpretar: afavoreix a la voluntat del senyor Granados de no voler donar-li l’alcaldia a Mario García», deia contundent Henar. Henar valorava també la demanda de García que siguin retirades totes les carteres a Reyes Pino. «És una petició completament natural i lògica. Es tracta d’un pacte entre partits. La petició de Fups està fora de lloc. Si Granados fos conseqüent amb la seva responsabilitat, deixaria de donar aquest espectacle i ja hauria cessat García. Que deixin de donar-se cops els uns als altres, que governin i que callin», puntualitzava.