dimarts, 8 d’abril del 2014

El PSC no votarà a favor del Mario



El PSC de Salou, a través del seu primer secretari, Toni Brull, ha reiterat que no votarà a favor del popular Mario García perquè sigui alcalde el pròxim mes de juny, que és quan li pertocaria ocupar el càrrec en virtut del pacte de govern subscrit amb Pere Granados després de les municipals. “El responsable del relleu és CiU”, diu Brull, qui afegeix que no té sentit que Granados li hagi demanat al seu soci que “dimiteixi”. “Ho té molt fàcil: simplement que li revoqui les competències delegades i arreglat», diu. Reprodueixo la informació que avui publica de Javier Díaz al Diari de Tarragona. A dalt, Granados, qui fent de les seves s’ha tret del barret un nou vot: el de la trànsfuga Reyes Pino:

La possible ruptura del pacte entre CiU i PP a l’ajuntament de Salou està donant peu a nombroses especulacions. Després de la marxa de Reyes Pino del grup municipal popular, no surten els comptes perquè Mario García obtingui en el ple de juny els vots suficients per rellevar Pere Granados com a alcalde el darrer any de legislatura, tal com van pactar les dues formacions el 2011. El paper que jugaria el PSC en aquest hipotètic escenari és una incògnita. A qui donaria suport?
El primer secretari del PSC de Salou, Toni Brull, assegura que «davant de qualsevol ruptura del pacte de govern entre CiU i PP, en cap cas els socialistes farem cap acció que doni l’alcaldia al PP, ja que el responsable del relleu és CiU, segons els pactes signats. Ens reafirmem en la nostra voluntat de treballar i garantir l’estabilitat política del nostre municipi, d’acord al nostre programa electoral».
Pel que fa als quatre comunicats emesos la setmana passada per FUPS i el grup municipal de CiU —dos cadascun— demanant la sortida de García de l’equip de govern i acusant-lo de «menysprear i ser deslleial amb els seus socis de govern», Brull considera que «si totes aquestes acusacions són veritat, Granados ho té molt fàcil, no cal esperar que García presenti la dimissió de l’equip de govern, simplement que li revoqui les competències delegades i arreglat».