dimarts, 20 de gener del 2015

Zacarías Henar, probable alcaldable de MES



Zacarías Henar, exportaveu del grup municipal del PSC a l’ajuntament de Salou, es perfila com el candidat de MES a l’alcaldia del municipi. MES és un nou partit sobiranista escindit del PSC. A Salou, la formació es constituirà oficialment dissabte vinent, segons publica avui el Diari de Tarragona, i comptarà amb la presència dels quatre exregidors del PSC ara al grup de no adscrits i la del portaveu d’Units Tots per Salou, Manel Macho, així com de Sonia García. Tots ells són exmilitants socialistes. La ruptura es va produir després que l’aparell del partit impedís que Zacarías Henar concorregués a les primàries per designar l’alcaldable del PSC en benefici de Toni Brull, ara l’únic regidor socialista al consistori. Reprodueixo la informació de Javier Díaz al Diari:

L’exportaveu del PSC de Salou, Zacarías Henar, presentarà la seva candidatura per encapçalar el nou partit polític MES a les eleccions municipals del 24 de maig. Al seu equip hi haurà els altres tres regidors que van abandonar a l’agost l’agrupació municipal del PSC de Salou, Rosa Pasquina, Aitor Arruego i Rosa Sanahuja; el portaveu d’Units Tots per Salou, Manel Macho-Quevedo, i l’exregidora i exmembre de l’executiva socialista de Salou Sonia García. La formació preveu constituir-se oficialment aquest dissabte. «L’elecció de l’alcaldable es decidirà democràticament. No descartem que hi hagi primàries amb àmplia participació de la ciutadania», assegura Henar.
MES és el partit resultant de la fusió de Nova Esquerra Catalana (NECat), liderada per l’exdirigent socialista Ernest Maragall, i la plataforma Moviment Catalunya, formada per dirigents i exdirigents crítics del PSC i sobiranistes.
«El nostre objectiu és crear les condicions per aconseguir a Salou un govern d’esquerres, disposat a canviar les formes de fer política, proper al ciutadà, transparent, amb voluntat de servei i compromès amb els aspectes socials dels drets dels ciutadans: educació, sanitat, eradicació de la pobresa, habitatge i treball», afirma Henar.
No adscrits
Henar, Pasquina, Arruego i Sanahuja estan actualment a l’ajuntament de Salou com a regidors no adscrits. La seva marxa del PSC va obeir, segons van argumentar, a discrepàncies amb el procés de primàries seguit per elegir el candidat socialista per a les pròximes eleccions municipals. Després de la seva renúncia, el PSC només té un regidor al consistori: Toni Brull.