divendres, 3 de juny del 2016

Cas Villa Enriqueta: la sentència (II)



Les vulneracions urbanístiques perpetrades al xalet Villa Enriqueta durant la construcció del restaurant Vil·la Alexander van ser executades amb connivència amb el consistori, segons la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la les llicències d’obres i obertura de l’establiment. Catalogat com a bé protegit, el tribunal detecta les següents irregularitats:

1) L’ascensor que dóna servei a tres plantes i serveix d’accés i unió entre l’edifici catalogat de Villa Enriqueta i el de nova planta del solar adjacent (on hi ha la cuina).
2) La nova planta soterrani construïda sota l’edifici catalogat, que modifica elements estructurals i parets existents, substituint els forjats inicials i fent desaparèixer els elements superficials existents.
3) Les escales d’accés al soterrani i les reixetes de ventilació, situades als espais exteriors.
4) La balconada i balustrades de la terrassa del primer pis i la modificació dels buits de les finestres existents a la façana.
5) La tanca de nova construcció i disseny.
6) La no adaptació de l’ús del soterrani de l’edificació adjacent als permesos.
7) No s’ha respectat la distància de tres metres entre les dues edificacions (la cuina i Villa Enriqueta).

Per si no n’hi hagués prou, la propietat del restaurant va treure sense permís les rajoles, també protegides, amb el nom d’Enriqueta de la façana per posar-hi Alexander. L’ajuntament els va advertir que si no les restituïen, els multaria amb 150.000 euros. Però Turispatrimonial va fer la reparació amb la punta de fava i el nyap encara segueixen així, sense que l’ajuntament hagi badat boca. Tot plegat, una aberració urbanística.