diumenge, 3 de juliol del 2016

El ball dels contenidors del carrer Girona



Un dels grans al·licients de la nova zona de vianants que s’ha tret de la màniga l’ajuntament de Salou (als carrers Girona, Lleida i Josep Carner) és el constant ball de contenidors que hi ha. Val la pena anar-hi per gaudir d’un espectacle sorprenent, únic: avui els posen aquí; demà, allà, i demà passa, qui sap? No saben on deixar-los perquè no molestin. Perquè els deixin on els deixin, molesten. Segons alguns comerciants de la zona, aquest ball de contenidors és la mostra més fefaent de la improvisació i poc criteri amb què s’ha posat en marxa la idea d’illa de vianants. El Diari de Tarragona ja es va fer ressò d’aquest malestar

«És molt dolent per al turisme que en aquests carrers els contenidors d’escombraries estiguin ocupant tota la vorera. He recorregut moltes ciutats turístiques i en cap he vist quelcom així», apunta un resident. Pel que fa a la reducció de places d’aparcament, «fins a la data no hi ha problema, però encara no estem ni la meitat dels propietaris dels apartaments. El problema serà la segona quinzena de juliol i tot el mes d'agost», indica. 

No és l’única queixa que hi ha per la peatonalització dels carrers. Una iniciativa que defensa l’associació de comerciants malgrat que hi ha botiguers que en formen part i a qui ningú no els ha dit res: “Van venir un dia de l’ajuntament i van tancar els carrers. Diuen que així vendrem més però a mi només m’han baixat les vendes. Els turistes ni s’hi acosten, veuen que hi ha una tanca a l’entrada del carrer i ja no hi passen. A més, la gent continua caminant per la vorera; només baixen a la calçada quan no hi ha més remei, quan es troben amb els contenidors. Per fer això, millor que ho haguessin deixat com estava abans, que no haguessin fet res”. (Continuarà.)