dijous, 27 d’abril del 2017

L’Ajuntament de Salou, un molt mal empresari



La precarietat laboral és consubstancial a Salou. Per les característiques del mercat de treball aquí existents (molta oferta de mà d’obra i contractes temporals) i perquè cal que els patrons guanyin prou en quatre dies per viure folgadament la resta de l’any. Si a això li afegim la voracitat econòmica de les grans empreses turístiques, que busquen el màxim de benefici al preu que sigui, l’explotació laboral està garantida. El que clama al cel, però, és que l’Ajuntament de Salou també participi d’aquestes pràctiques execrables. 

Fals autònom

El passat mes de febrer, un jutjat del Social va condemnar el consistori a indemnitzar amb 19.000 euros un fals autònom. Ahir, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) va fer una roda de premsa per denunciar que la precarietat laboral també existeix a l’administració pública. Quan haurien de ser la primera a donar-ne exemple. En el cas de Salou, el jutjat li oferia al consistori dues possibilitats: readmetre el fals autònom i reconèixer els seus drets adquirits o indemnitzar-lo si no el volen tenir en plantilla. Els responsables municipals han optat per la segona via, i s’han estimat més contractar una empresa externa perquè faci la feina de l’acomiadat. La qual cosa no deixa de ser un acte d’arbitrarietat i prepotència, si tenim en compte que els diners que manegen són els dels ciutadans. 

Pressions perquè no denunciïn

Segons l’advocada del COS Montse Aumatell “les administracions públiques aprofiten aquest tipus de contractacions per estalviar costos”. I també utilitzen la condició precària dels treballadors perquè no denunciïn, ja que, si ho fan, se’n van al carrer. Això sí, a ses senyories que ningú no els toquin el sou. Ni el lloc de treball. I si és possible, a cobrar de dos llocs alhora (més informació aquí).