diumenge, 7 de maig del 2017

Ara resulta que el festival elrow és una altra festa major



En el ple de dimecres passat, en què l’oposició en bloc va votar contra la celebració el 15 de juliol vinent del festival de música electrònica elrow a la pedrera del Cap Salou, el rebuig dels contraris al concert va ser rotund. Sandro Boquet (ERC) va ser el primer a intervenir. Va dir: “No ens agrada. Saloufest fora però portem una cosa concentrada i al nostre entendre pitjor. Esperàvem un festival tipus Cambrils, Peralada o Cap Roig i resulta que l’Ajuntament autoritza i apadrina un rave per més de 15.000 persones. No és l’activitat idònia per treure el regust de la Saloufest”.

Res de familiar

Segons Mario García (PP), “aquest festival no té res de familiar. Portarà joves que no vénen a ocupar places hoteleres”. I va recordar el recel que ha suscitat a la Federació d’Empresaris d’Hoteleria i Turisme de la província de Tarragona, que no entén que després de la Saloufest es promogui un festival com aquest. “Manca criteri en la projecció turística del nostre municipi”. El popular també va acusar l’alcalde, Pere Granados, d’amagar informació sobre la festa, ja que en cap moment en va informar l’oposició, la qual es va assabentar a través d’una nota de premsa en què es venia la trobada com quelcom familiar.

Recorda la Saloufest

Germán Rueda (Cs) també es va queixar de la manca d’informació per part de l’equip de govern, i va criticar que “recorda la Saloufest”. La regidora de Cultura i Festes (sobretot festes, moltes festes), María José Rodríguez, va justificar aquesta manca d’informació en el fet que “tot està en procés”. Va reconèixer que el festival és una iniciativa seva i va defensar que l’acte donarà projecció mundial a la capital de la Costa Daurada: “Vindrà gent de tot el món, és un festival de renom i qualitat. També col·loquem 20.000 persones a la festa major i no passa res”, va sentenciar la regidora.

Granados: “S’ha de ser més actual”

Finalment, Granados va insistir per activa i per passiva que el festival “no es pot comparar amb la Saloufest”. I va negar que fos un acte turístic. “La finalitat no és portar turisme. La joventut té dret a aquesta mena d’actes. Està enfocat perquè la gent jove vingui a passar-s’ho bé sense anar-se’n a altres indrets, perquè també tenen dret a tenir activitats. Tenim gent jove a Salou a la qual el seu ajuntament també li pot organitzar alguna cosa amb cara i ulls. El problema és de mentalitat. S’ha de ser més actual. Perquè les modes canvien. I les tendències i els estils també”, li va retreure al portaveu de Ciudadanos. El conveni entre el consistori i Entretenimiento Musical per tirar endavant elrow va tirar endavant gràcies als vots a favor de CiU i PSC.