dimarts, 20 de juny del 2017

Villa Enriqueta: La Piemontesa reclama 1,7 milions



Festival de demandes en el cas Villa Enriqueta. La societat Urban Food Salou, que pretenia obrir una pizzeria de la cadena La Piemontesa en l’històric xalet, ha presentat una reclamació patrimonial d’1.785.000 euros a l’Ajuntament de Salou, segons informa el Diari Més. La Piemontesa havia llogat el restaurant Vil·la la Alexander a Turispatrimonial, propietat del solar, però el dia abans de la inauguració de l’establiment, ara fa un any, va arribar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que clausurava el local per infraccions urbanístiques atribuïbles al consistori. 

LAjuntament podria haver amagat informació

Segons La Piemontesa, l’Ajuntament els va ocultar informació, ja que quan van demanar referències sobre el restaurant els van dir que tot estava en regla, ometent el procés judicial en curs. L’existència d’aquesta demanda dindemnització per part dUrban Food Salou va ser comunicada ahir als grups de l’oposició durant una comissió informativa de Serveis Generals. Divendres passat, durant el ple extraordinari sol·licitat per tots els grups de l’oposició perquè una comissió d’investigació depurés possibles responsabilitats polítiques en el cas Villa Enriqueta (una moció que no va prosperar), l’equip de govern va negar tenir-ne constància.

Doble denúncia

La petició d’1.785.000 euros per part de La Piemontesa, que probablement serà desestimada per l’equip de govern, obrirà un nou front judicial al qual previsiblement també se sumarà Turispatrimonial, que reclama 6,7 ​​milions d’euros a l’Ajuntament pels perjudicis derivats del tancament del restaurant. L’equip de govern de CiU i PSC s’escuda en què si la propietat repara els atemptats patrimonials comesos al seu dia (Villa Enriqueta està catalogat com un bé protegit, és a dir, hi ha elements arquitectònics del xalet que s’havien de preservar) el restaurant pot tornar a obrir.