dilluns, 21 de març del 2022

Salou arreglarà el parc botànic, després d’anys de deixadesa

 


L’Ajuntament de Salou destinarà 92.290 euros a rehabilitar el parc botànic del municipi, que es troba des de fa anys en estat d’abandonament. 

El recinte ocupa una superfície d’1,7 hectàrees en el triangle format pels carrers de Mossèn Josep Llauradó Piñol, Ciutat de Reus i l’autovia que enllaça la ciutat amb la capital del Baix Camp. 

La construcció del parc botànic va ser una idea de l’alcalde Esteve Ferran, que durant uns anys va ser jardiner. El va tirar endavant el 2005 i va costar 2,7 milions d’euros. Però l’obra va patir retards i sobrecostos no justificats. 

Estava previst inaugurar-lo el 2007, just abans de les municipals d’aquell any, que va guanyar Ferrán, encara que l’alcaldia, fruit del pacte de CiU, el PSC i RDS, va ser per al socialista Antoni Banyeres. 

Els problemes amb el contractista van continuar i al final lestrena oficial es va retardar fins al 2009, amb Pere Granados (FUPS) com a alcalde, qui amb el suport del PP i un regidor trànsfuga de CiU (Marc Montagut), va treure Banyeres de l’alcaldia. 

A partir d’aquell moment, el parc botànic va ser abandonat a la seva sort. Bàsicament, perquè era una idea de Ferran, i Granados, que li havia pres FUPS a Ferran, no volia saber res del seu mentor polític. Amb la qual cosa el caríssim paratge va esdevenir una fàbrica de matolls i un reducte del vandalisme. 

Ara l’equip de govern el vol arreglar, però tot fa preveure que seran 100.000 euros més llençats a les escombraries. Perquè, malauradament, així és com es treballa a Salou: gastes un fotimer de peles de tots en construint el que sigui, et fas les fotos el dia de la inauguració i després te’n desentens. 

Això sí, al cap d’un temps tornes a gastar molts diners rehabilitant allò que no has cuidat, et tornes a fer més fotos i la roda continua girant.