dimecres, 20 d’abril del 2022

Alexander Domene, campió de Catalunya d’escacs sub-14

 


El salouenc Alexander Domene, de 13 anys, s’ha proclamat campió de Catalunya d’escacs en la categoria sub-14. El títol el va assolir en el torneig celebrat del 9 al 14 d’abril a l’hotel Palas de la Pineda. 

Domene és considerat una jove promesa en el joc de les 64 caselles. L’any passat ja es va proclamar campió de Catalunya sub-12 i, malgrat la seva joventut, ha obtingut el títol de Mestre FIDE, només per sota de Mestre Internacional i de Gran Mestre. El Salauris, el seu club, juga a la Divisió d’Honor catalana. 

Alexander va acabar invicte el torneig: va guanyar sis partides i va cedir tres taules, sumant 7,5 punts. Un dels empats va ser contra Daniel Salinas, del Chessy Sabadell, que va acabar amb els mateixos punts que Domene però amb pitjor coeficient de desempat, ja que el salouenc es va enfrontar a rivals més durs. Amb el Salauris també van jugar Catarina Domene (4,5 punts), Eric Saldaña (2,5) i Rafael Makaryan (2). 

El campionat de Catalunya també va aplegar jugadors salouencs d’altres categories. En sub-8 David Ortega va quedar en setè lloc, amb 6 punts en 8 partides. En sub-10, Aram Sahakyan va ser subcampió amb 7,5 punts en 9 partides. En aquesta categoria també va jugar Roger Fonoll (3). 

A sub-12 Andrei Karpukhin va aconseguir 5 punts de 9, i a sub-16 van competir Lidia Sierra (5/9), Adrià Martínez (4/9). 

Uns resultats que confirmen que l’escola d’escacs del municipi és un model d’èxit i una impressionant pedrera de futures estrelles del joc ciència.