dimarts, 7 de juny del 2022

Granados veta la presentació de mocions independentistes

 


A l’últim ple municipal, celebrat el 25 de maig passat, l’equip de govern de Sumem i PSC van aprovar amb el suport de Cs modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) que impedeix la presentació de mocions que no siguin d’àmbit local. 

Tant ERC i PP s’hi van oposar, en considerar que limita la llibertat d’expressió i és un atac “al dret a decidir, ja que [als plens] no es podrà parlar de qualsevol tema, inclòs el procés i la independència”. 

Els republicans consideren que aquesta restricció suposa “un retrocés democràtic”. I hi tenen raó. 

Però aclarirem una mica el tema de les mocions a l’Ajuntament de Salou: al ple de maig ERC no en va presentar cap. Ni independentista ni sobre Salou. Tampoc ho va fer l’abril. Ni el març. Ni el febrer. Cal remuntar-se al gener. 

En aquella sessió, la moció presentada va ser en defensa del cànon de residus de Catalunya, que no va tirar endavant perquè només va obtenir els quatre vots a favor d’ERC. 

Aquesta moció es va presentar a Salou seguint el dictat de Barcelona, ​​ja que la iniciativa s’ha debatut als ajuntaments on ERC té representació municipal. 

És a dir, si ERC de Salou ja treballa poc, sense les mocions que els arribin de Barcelona encara treballaran menys. La veritat, no sé de què es queixen. 

A dalt, l’alcalde, a la ROOM d’ERC.