dissabte, 2 de setembre del 2023

L’exregidora Estela Baeza va haver d’avortar pressionada pel PSC

 


Era vox populi a Salou des de feia temps, però de l’escàndol se n’ha fet ressò ara el diari El Mundo, que avui publica que l’exregidora socialista Estela Baeza es va veure pressionada des de “diferents fronts” per avortar quan es va quedar embarassada fruit d’una relació sentimental.

Un d’aquests fronts hauria estat el PSC, on el problema de la possible maternitat de l’exregidora es va debatre en profunditat, fins al punt de decidir-se que, pel bé del partit, Baeza havia d’interrompre un embaràs “no previst”.

Baeza, exregidora de Benestar, Serveis Socials, Igualtat i Medi Ambient el mandat anterior, no entra en detalls sobre una qüestió que afecta també la seva privacitat, però la informació apunta a “un company de l’executiu municipal”.

Aquesta situació de desemparament que va viure Baeza, sumada a un assetjament psicològic constant per part dels seus companys de partit, va provocar que l’afectada patís depressió i ansietat, segons els informes mèdics, i que estigués de baixa durant mesos.

“Va ser un calvari”, explica l’exregidora, atès que “la resta de membres del Govern local [amb l’alcalde, Pere Granados, al capdavant i perfectament coneixedor de què passava] no només es van desentendre del cas, sinó que van intentar invisibilitzar la seva tasca com a sisena tinent d’alcalde”.

Baeza va denunciar els fets davant la Comissió de Garanties del PSC, però el partit de Salvador Illa ho va tapar tot perquè era un problema gros i amb l’excusa que que els acusats senzillament van negar els fets.

“Va valdre més la paraula de dues persones [el llavors líder local del PSC, David González, que ara ha estat recol·locat a la Diputació, i el regidor assenyalat per Baeza] que més d’un centenar de documents mèdics que vaig presentar acreditant els danys i les seqüeles provocades”, explica l’exregidora, que lamenta que no se li va donar l’oportunitat d’aportar testimonis que corroboressin la seva versió. (Font: El Mundo).

Una situació d’assetjament que encara continua, segons Baeza, atès malgrat seguir sent militant socialista se la manté al marge del partit.

A dalt, uns que sempre es renten les mans.