divendres, 26 d’abril del 2024

La platja de Ponent perd dos xiringuitos

 


Salou disposarà aquest estiu de 18 xiringuitos dels 20 que l’Ajuntament va treure a concurs. Aquestes 20 guinguetes són sis menys que l’any passat, i dels 18 finalment adjudicats, dos han quedat definitivament deserts, segons va explicar el regidor de Platges, Marçal Curto (ERC), al ple de dimecres passat.

Aquests dos xiringuitos que ningú vol es troben a la platja de Ponent. La resta es distribueixen entre la platja de Llevant (nou) i les platges Llarga, Capellans, Cala Crancs i Cala Font, amb un cadascuna.

Un cop es formalitzin els contractes per a les pròximes vuit temporades, els concessionaris hauran d’adquirir tot el material i muntar els establiments.

Els costos van a càrrec d’ells i oscil·len entre els 116.000 i els 210.000 euros, al marge del cànon anual que han d’abonar a les arques municipals. (Font: Diari de Tarragona).

Aquests imports tan elevats a canvi d’una llicència no només han deixat fora empreses familiars del municipi que ja fa anys que es dedicaven a aquest negoci, sinó que, a sobre, ningú vol pagar tant i endeutar-se pels xiringuitos de la platja de Ponent que ara es queden sense titular.