dimecres, 24 d’abril del 2024

Salou també plantarà vi de missa al bosc del Quec

 


L’Ajuntament de Salou ha anunciat un ambiciós pla per revitalitzar l’arrasat bosc del Quec: plantar vinyes de raïm per produir vi de missa.

Aquesta iniciativa és un dels acords assolits per l’alcalde de Salou, Pere Granados, amb el Papa Francesc durant la seva recent visita al Vaticà.

Segons l’Ajuntament, el Papa es va mostrar molt commogut per la proposta de l’alcalde, qui va apuntar que la plantació de vinyes pot interpretar-se com un símbol d’esperança i renaixement, molt necessaris en aquests temps de feblesa moral.

“El Papa em va dir que cultivar vi de missa, que és dolç i entra molt bé, és una manera de portar vida i beneir una terra que prèviament em vaig encarregar de destruir”, va explicar l’alcalde.

D'aquesta manera, a més del pàmpol girat (la varietat autòctona la plantació de la qual ha justificat l’extermini de centenars de pins), a la zona també creixerà moscatell, que agrada a tothom.

L’alcalde està convençut que aquest vi, a més, ajudarà a incrementar el nombre de feligresos a l’església que aguantarien fins al final.

A més, l’Ajuntament està convençut que la iniciativa atraurà turistes religiosos de tot el món. “Estem segurs que el bosc-vinya del Quec es convertirà en un nou referent turístic per a Salou”, va vaticinar Granados. (Font: Tururut Viola News).