dijous, 30 de maig del 2024

ERC es desmarca de la jura de bandera espanyola a Salou

 


El portaveu municipal d’ERC a l’Ajuntament de Salou, Sebastià Domínguez, va declarar ahir estar en contra de l’acte de jura de bandera per a personal civil que promou el seu soci de govern, l’alcalde Pere Granados (PSC).

Domínguez va mostrar el seu rebuig a la celebració després que l’interpel·lés la portaveu de Vox, Anabel Rodríguez, qui li va preguntar què en pensava.

“Com que ja ens esperàvem la pregunta, li diré que estem compromesos amb els valors republicans d’esquerres i l’independentisme democràtic català, i volem deixar clar que l’acte de jura de bandera civil no compta amb la nostra aprovació. Apostem per una societat basada en la pau, el diàleg i la convivència, on les nostres senyeres siguin símbols de llibertat i inclusió”.

“Volem construir un futur on les nostres polítiques estiguin centrades en les persones, els seus drets i el benestar col·lectiu, no en cerimònies obsoletes que perpetuen la submissió a una identitat que no és la nostra”, va llegir Domínguez.

Sobta que el pronunciament d’ERC es produeixi perquè esperaven la pregunta i no per iniciativa pròpia. I pel que fa al to de les paraules, sembla el típic discurs electoral. També van dir que no pactarien amb Granados perquè era el dimoni i, un cop celebrats els comicis, bé que s’hi van obrir de potes.

És més, si Granados els manés que han d’anar a la festa patriòtica del dia 22 de juny i petonejar la bandera espanyola, no ho dubteu: hi anirien, perquè els té abduïts.