dijous, 23 de maig del 2024

ERC es fa “espanyol, espanyol i espanyol!”

 


L’Ajuntament va informar ahir que ja s’han obert les inscripcions per participar en l’acte de jura de bandera per a personal civil que organitza la Comandància Militar de Barcelona a Salou el proper 22 de juny.

“El jurament o promesa de bandera és una oportunitat per a ciutadans espanyols majors de 18 anys que desitgin manifestar el seu compromís amb la defensa d'Espanya”, diu la nota del consistori. (Font: Ajuntament de Salou).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, és un conegut unionista que governa amb els pseudoindependentistes d’ERC. Què en diuen aquests? Ja els sembla bé aquesta festa de reafirmació de la glòria d’Espanya? Ho pregunto perquè fins no fa gaire anaven amb samarretes a favor del Procés, d’un Estat Català, l’amnistia i tota la pesca. Unes samarretes que van arraconar així que es van fer socis de Granados.

D’altra banda, l’alcalde va intentar prohibir la Passejada per la República que organitzaven el col·lectiu sobiranista català al passeig de Jaume I. Granados, que en aquell temps liderava la llista de Junts (!), justificava la seva postura dient que aquesta mena de demostracions polítiques molestaven els turistes i perjudicaven la imatge del municipi.

La jura de bandera no és un acte polític, però de signe contrari; és a dir, advoca pel manteniment de la integritat espanyola?

D’altra banda, on són també Junts, la CUP i altres moviments independentistes a l’hora de pronunciar-se sobre aquesta festa militar? O és que també aniran a jurar la bandera?

Recordem que “aquest esdeveniment no només reforça el vincle entre els ciutadans i les forces armades, sinó que també serveix com a recordatori del compromís compartit cap a la seguretat i la integritat d’Espanya”, acaba la nota, a la qual només li falta afegir “Visca el rei!”, sigui emèrit o no.