divendres, 24 de maig del 2024

Tapant forats

 


No se sap l’origen de ciència certa (hosti, tu, això de ciència certa és imbatible; segur que quan l’alcalde ho llegeixi m’ho copia per a les notes de premsa: “L’alcalde de Salou va afirmar de ciència certa…”. O millor encara, de ciència infusa: “L’alcalde de Salou va afirmar de ciència infusa…”). Bé, millor que tornem a començar.

Deia que no se sap l’origen de ciència certa de l’expressió tapant forats. És probable que provingui de l’àmbit de la fusteria o la construcció. I que posteriorment passés a utilitzar-se en un sentit més figurat per descriure qualsevol situació en què algú s’enfronta a una sèrie de problemes o desafiaments de manera temporal o superficial.

L’expressió s’acostuma a utilitzar de manera negativa per descriure algú que no dedica el temps o l’esforç necessaris per abordar els problemes de manera acurada.

És el que passa al pipicà que hi ha al costat de l’ambulatori: hi havia un forat a terra i l’han tapat… tapant forats. És a dir, de qualsevol manera, per sortir del pas, tal com es pot veure a la foto de dalt. Ja està, pim-pam. I assumpte resolt!

Per cert, on diuen que també tapen forats molt bé és a alcaldia. El fotut és que després has d’anar al lampista. Perquè et desencallin.