dilluns, 24 de juny del 2024

Indignació entre els militants d’ERC per la jura de bandera

 


La jura de bandera que va tenir lloc ahir a la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou de seguida va aixecar polseguera entre la militància independentista. Especialment, a ERC, un partit que governa amb Pere Granados (més conegut ara com a Pedro Viva España). Els afiliats republicans no entenen per què els seus regidors no van fer res per impedir el macarrònic acte.

És cert que els quatre regidors havien llegit un comunicat dient que no compartien aquest homenatge a la pàtria espanyola, però allà es va acabar el seu rebuig. Els militants entenen que els seus representants municipals havien d’haver fet més en lloc de sotmetre’s a aquest ridícul i caspós acte, més propi del temps de la dictadura franquista que d’un país que diu ser democràtic.

Per si no n’hi hagués prou, la resta dels partits i formacions independentistes tampoc van protestar. Junts sí que va fer un comunicat en contra, però allà es va acabar la queixa, com si amb això ja haguessin complert amb l’expedient. Per no parlar de la CUP, l’ANC i Òmnium Cultural, que van optar per quedar-se muts i a la gàbia.

Recordem que Pedro Viva España va intentar en el passat prohibir les manifestacions a favor de la república catalana al passeig de Jaume I. El d’Alvox entenia que aquestes marxes malmetien turísticament la imatge de la capital de la Costa Daurada, malgrat que qui muntava el guirigall era la ultradreta, que les aprofitava per sortir al carrer també i fer-se veure.