dimecres, 12 de juny del 2024

L’oli de Salou també serveix per als cotxes

 


Mentre Vila-seca organitza un tast d’oli DOP Siurana de la Cooperativa de Vila-seca en el marc de la 64a Assemblea General de Medcruise, que té lloc a la Costa Daurada de l’11 al 14 de juny, els habitants de Salou han descobert que el seu preat oli d’oliva, famós pel seu sabor i aroma excepcionals, també es pot aprofitar en els motors dels cotxes i camions, tant particulars com de la brigada municipal.

Tot va començar quan un mecànic local, Pere Castrol, intrigat per les propietats lubricants de l’oli d'oliva, va decidir provar-ho al seu vehicle. Per a sorpresa seva, el motor va funcionar amb una suavitat i eficiència inesperades, fins i tot reduint el consum de combustible.

La notícia es va estendre ràpidament pel poble, i aviat els conductors de la ciutat van començar a fer fila a l’Ajuntament per reclamar la seva garrafeta d’oli.

Però no tot és tan fàcil com sembla. En vista de l’èxit suscitat, els experts han advertit que no es pot utilitzar qualsevol classe d’oli d’oliva per als motors dels cotxes, recomanen posar-hi només oli d’oliva verge extra d’alta qualitat de Salou, lliure d’impureses i acidesa, ja que els olis d’oliva de menor qualitat podrien fer malbé el motor.

Aquest descobriment inesperat podria obrir noves oportunitats per a la potent indústria olivarera de Salou. Si es confirma que l’oli d’oliva local és realment beneficiós per als motors, es podria convertir en un producte d’exportació molt sol·licitat pels amants dels automòbils ecològics i sostenibles.

T’atreveixes a provar-lo? (Font: Tururut Viola News).