dimecres, 5 de juny del 2024

Olexiy Bilych guanya el XX Obert d’Escacs de Santa Coloma de Queralt

 


L’ucraïnès i el Mestre Internacional d’escacs Olexiy Bilych, del Club Escacs Salauris, s’ha proclamat campió absolut del XX Obert Escacs Actius-Vila de Santa Coloma de Queralt, disputat diumenge passat.

Bilych va obtenir un impressionant resultat de 8 punts sobre 9 possibles i va superar el MI Fernando Valenzuela en la final, i va empatar amb el Gran Mestre Karen Movsziszian en la setena ronda, el qual va acabar quart a la classificació final. Gràcies a aquest triomf, Bilych ha sumat dotze punts al seu ELO FIDE, un èxit extraordinari.

El torneig va comptar amb una participació rècord de 155 escaquistes de diversos clubs d’Espanya i altres països. Bilych partia com a quart de la taula.

Per la seva banda, el Mestre FIDE Alexander Domene, un altre jugador del Saluris, va obtenir el primer lloc del tram B, amb 6,5 punts. Domene va vèncer els MI Gerard Ayats i Filemón Cruz, i va empatar amb el MI Fernando Valenzuela. Aquest resultat li ha permès sumar 63 punts al seu ELO FIDE.

El també jugador del Salauris José García va acabar tercer del tram D, amb 6 punts, després de vèncer el MI Filemón Cruz. García ha sumat 22 punts al seu ELO FIDE i ha pujat 22 llocs en el rànquing inicial.

Andrei Karpukhin (CE Salauris) va obtenir igualment un bon resultat, guanyant el Mestre Candidat Josep Ràfols i sumant 13 punts al seu ELO FIDE. Ivan Zuikov, per la seva banda, va pujar 29 llocs en el rànquing inicial.

El Club Escacs Salauris considera “un gran èxit” la participació salouenca. “Aquests èxits són un reflex del talent i la dedicació dels nostres jugadors, així com del treball continu que es porta a terme al club per fomentar la pràctica dels escacs a tots els nivells”. (Font: Club Escacs Salauris).

A la foto de dalt, Bilych, amb el jersei vermell, rep el premi com a guanyador del torneig.