dilluns, 6 de febrer del 2023

El dimoni també va a missa

 


Ahir al migdia, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir la comitiva municipal que va assistir a una anomenada Missa de Festa Major d’Hivern, celebrada a l’església de Santa Maria del Mar.

Per començar, la festa major d’hivern de Salou no té un dia fix, sinó que cau el primer diumenge de febrer; és una festa pagana i, per tant, no té patró. Per això no s’entén que s’organitzi una missa de festa major.

És més, si el que volen és anar a missa, per què no van alternant any rere any amb altres creences religioses, com la protestant, l’islamisme, l’hinduisme, el judaisme, el jainisme o fins i tot el rastafari, només per posar-ne uns exemples. D’aquesta manera totes confessions estarien servides i contentes.

Ara bé, si el que busquen els nostres polítics municipals, amb Granados al capdavant, és anar a missa a fer-se fotos amb el pretext de la festa major, aleshores entrem al terreny de la blasfèmia. I per això millor que muntin una missa negra, més en sintonia amb la seva manca d’espiritualitat.

Més encara en el cas de l’alcalde, que només creu en si mateix i en perpetuar-se en el càrrec, i que s’ha convertit en una mena de maledicció per al municipi. De la qual a veure si ens podem alliberar el pròxim mes de maig.