dimarts, 30 de juliol del 2024

Les vinyes de Granados comencen a donar els primers fruits

 


Copes enlaire, poble de Salou! La metamorfosi del bosc del Quec en una vinya ha estat un cop mestre de l’alcalde digne de ser celebrat amb un brindis. Fa només uns mesos, Pere Torrat va decidir transformar el frondós bosc en un pròsper celler, i avui, els primers raïms ja es troben a punt per ser convertits en l’elixir més esperat de l’any: el vi de Salou.

Les vinyes, que van substituir els centenaris pins del bosc del Quec, han florit en poc temps com per art de màgia. “Va ser com si el raïm estiguessin esperant aquest moment!”, ha comentat l’alcalde.

Aquest entusiasme també el comparteixen els cellers locals, i amb raó. El vi de Salou es perfila com un veritable èxit, i experts en enologia han descrit la seva aroma com a “inigualable”, “capaç de fer ballar un monjo trapenc”.

Els tasts preliminars han revelat un sabor únic, ple de matisos que evoquen les llegendes de l’antic bosc. “És increïble com una copa pot encapsular la història d’un lloc”, ha declarat pel seu compte el sommelier local, Sebas Topol. “Hi puc detectar una nota de roure centenari, un toc de molsa de pedra i, oh sí!, definitivament un rastre de pinyons silvestres. És un vi que explica una història, literalment”.

Els ciutadans de Salou estan tan encantats amb aquest producte, que ja no saben si beuen vi o el nou perfum de l’alcalde, un altre dels seus invents. La intenció de Torrat és ara organitzar un festival vinícola de tres dies, que inclourà tasts, concursos de trepitjat de raïm i barra lliure per als més aventurers.

“Això és només el començament!”, ha proclamat l’alcalde mentre obria el cartó de la primera ampolla. “El vi de Salou no únicament és una beguda, és una experiència inigualable, un xarrup de la nostra història. Salut!”. (Font: Tururut Viola News).