dilluns, 1 de desembre del 2025

Salou estrena les I Jornades Gastronòmiques del Senglar

 


L’Ajuntament de Salou ha anunciat que, aprofitant els excedents de carn de senglar que col·lapsen Collserola, el municipi impulsarà les primeres Jornades Gastronòmiques del Senglar. La iniciativa, presentada com una “oportunitat única de posicionar Salou al mapa culinari mediterrani”, pretén convertir un problema barceloní en una delicatessen local sota el lema De Collserola al teu plat.

Segons fonts municipals, diferents restaurants de la ciutat ja treballen en un menú especial amb plats tan innovadors com Carpaccio de senglar amb cítrics, Civet low cost, Croquetes de pesta porcina i una sorprenent Burguer Wild edition que, diuen, “farà història”. Tot plegat, acompanyat —per descomptat— del ja tradicional allioli a discreció.


Cuina silvestre

L’alcalde, Pere Granados, que mai no perd ocasió per exaltar les virtuts de la gastronomia salouenca, ha celebrat l’arribada d’aquesta nova matèria primera: “El senglar és un recurs culinari extraordinari que, gràcies a la nostra visió innovadora, convertirà Salou en referent de la cuina silvestre. Som pioners, com sempre”.

Fonts de l’Ajuntament asseguren que la iniciativa té també un component sostenible, ja que es tracta de “donar sortida a un producte que Barcelona ja no sap on posar mentre Salou sap perfectament com cuinar-lo”.


A partir del gener

Les jornades tindran lloc al llarg del mes de gener, coincidint amb la temporada baixa, un moment ideal —segons el consistori— perquè “els visitants descobreixin que la gastronomia local és molt més que tapes, arròs i turistes perduts”.

En definitiva, Salou torna a innovar. I si ve d’un excedent de Collserola, millor. El senglar ja és patrimoni gastronòmic salouenc! (Font: Tururut Viola News).