dimecres, 3 de desembre del 2025

Salou recupera la romescada de calamar

 

El moll de Salou va acollir dissabte passat una romescada de calamar amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la Festa del Calamar. 

La preparació d’aquest tast va anar a càrrec d’Óscar Sánchez, que va aprendre la recepta del pescador Joan Borràs, que ens va deixar no fa gaire, tal com la preparaven abans a bord quan els mariners passaven mesos al mar.


La recepta

El secret culinari és aquest: primer un sofregit de pebrot, ceba i all; després s’hi afegeix el calamar acabat de pescar; tot seguit el romesco —que els mariners sempre duien— i finalment s’elaborava un humet amb la borralla del peix, que servia de base per al caldo.

Quan el calamar era ben sofregit, hi afegien la patata, la borralla, i finalment el caldo fet amb aquella mateixa borralla. Era això: patata amb calamar i romesco. Una recepta humil, marinera i plena de l’essència del nostre Salou”, relata l’Óscar. (Font: Ajuntament de Salou).