El moll de Salou va acollir dissabte passat una romescada de calamar amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la Festa del Calamar.
La preparació d’aquest tast va anar a càrrec d’Óscar Sánchez, que va aprendre la recepta del pescador Joan Borràs, que ens va deixar no fa gaire, tal com la preparaven abans a bord quan els mariners passaven mesos al mar.
La recepta
El secret culinari és aquest: primer un sofregit de pebrot, ceba i all; després s’hi afegeix el calamar acabat de pescar; tot seguit el romesco —que els mariners sempre duien— i finalment s’elaborava un humet amb la borralla del peix, que servia de base per al caldo.
“Quan el calamar era ben sofregit, hi afegien la patata, la borralla, i finalment el caldo fet amb aquella mateixa borralla. Era això: patata amb calamar i romesco. Una recepta humil, marinera i plena de l’essència del nostre Salou”, relata l’Óscar. (Font: Ajuntament de Salou).
