dimecres, 2 de gener del 2013

I si l’Esclat no es fa?



A l’ajuntament de Salou li falten dos milions i mig d’euros. És la pasta gansa que havia d’haver pagat Bon Preu-Esclat a canvi de l’adjudicació de l’hipermercat i benzinera al Vial del Cavet i que no ha satisfet. Entre altres raons perquè encara no és clar si l’obra tirarà endavant. Primer, per la denúncia que l’escola Elisabeth va presentar contra el projecte (i que el jutjat ha desestimat). I després, pel recurs del govern de Rajoy a la Llei d’equipaments comercials de la Generalitat, segons va publicar divendres passat el Diari Més. Això li passa a l’alcalde de Salou, Pere Granados, per haver aprovat el pressupost del 2012 mitjançant artificis comptables. És a dir, fent constar com a ingressos unes previsions que no s’han complert. I que, si les coses van mal dades, podrien no complir-se, amb el consegüent hiperforat. Ja ho vaig dir ahir: el dia que peti la bombolla de l’ajuntament, el que ha passat a Bankia serà quelcom d’aficionats. Reprodueixo tot seguit la informació del Diari Més:



El Jutjat Contenciós Admnistratiu número 2 de Tarragona, ha acordat recentment desestimar el recurs presentat per l’Escola Elisabeth contra l’acord de l’ajuntament de Salou mitjançant el qual s’adjudicava un dret de superfície d’una finca de propietat municipal a favor de l’empresa Bon Preu, per a la construcció d’un gran establiment comercial al municipi.
L’auto conclou que «no concorren els requisits necessaris» per a l’adopció de la mesura de suspensió cautelar sol·licitada, ja que el recurrent no ha acreditat en que consistia el perjudici que se li causaria, «i ni tan sols ha manifestat que se li causés cap perjudici».
Malgrat el projecte ha superat aquest entrebanc, la tramitació per a la instal·lació de Bon Preu a Salou està aturada després que el Govern del PP hagi recorregut la Llei d’equipaments comercials de Catalunya, donant peu així, a la suspensió cautelar de l’atorgament de qualsevol llicència en aquest sentit des del passat 30 d’octubre i fins el proper 1 de març.
Malgrat tot, l’ajuntament de Salou, espera que, un cop esgotat aquest termini, la Generalitat atorgui la llicència d’activitat comercial prèvia a la construcció de l’equipament a Salou. Aquest suposarà l’ingrés d’un cànon inicial de 2,5 milions d’euros durant el primer any i l’ingrés d’un total de 50.000 euros de forma anual durant quaranta anys.
Pel que fa al recurs que va presentar el Consell de l’Escola i que ha estat desestimat, el govern salouenc manifestava la seva satisfacció per la disposició de l’auto, però lamentava «la utilització política d’aquest tema per part d’alguns membres del Consell Rector de l’Escola». «El govern sempre ha mostrat el seu convenciment que la instal·lació d’aquest centre comercial suposa un benefici per a la població», afegien.