divendres, 21 de març del 2014

Pere i Mario es tornen a barallar



L’actualitat informativa d’avui, divendres 21 de març, no presenta grans novetats. Si fa no fa, com sempre: els carrers segueixen bruts i deixats, les botigues (fins i tot les dels xinesos) continuen buides i l’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha tornat a barallar, un altre cop, amb el seu soci de govern, el pepero Mario García. Aquesta vegada escrivint al seu mur del Facebook: “Aquests són els que pretenen que els cedim l’alcaldia?”. Amb aquesta pregunta, Granados feia referència a un article del diumenge passat en què el subdirector del Diari de Tarragona Lluís González advertia que els populars pretenen condicionar el seu vot a favor de BCN World a canvi que CiU respecti el pacte de govern de Salou. Aquest acord, subscrit després de les municipals del 2011, estableix que l’alcaldia serà per Granados els tres primers anys, i el quart, a partir del juny vinent, per a Mario. Com ja sabeu, Granados fa temps que està intentant trencar amb el PP per poder seguir manant. Doncs bé, Mario ha contestat la interpel·lació de Granados a través del Diari Més davui, reiterant que es manté ferm en el seu propòsit de ser alcalde de Salou perquè així ho van pactar el seu partit i CiU. A la vegada que lamenta que Granados, amb les seves contínues provocacions envers ell, l’únic que fa és “crear moltes incerteses al municipi”. Reprodueixo tot seguit la informació de Silvia Jiménez. A dalt, Mario i Pedro, quan tot era tan bonic:

«Nosaltres no hem de cedir res, l’alcaldia és el que vam negociar i ho vam signar en un pacte de govern, un pacte que s’ha de complir», d’aquesta manera el líder del Partit Popular a Salou, Mario Garcia, que serà alcalde del municipi a partir del juny, responia a la pregunta que l’actual batlle, Pere Granados, va publicar ahir al seu perfil de Facebook.
«¿Estos son los que pretenden que les cedamos la alcaldía de Salou?», aquesta és la pregunta que llençava a l’aire Pere Granados a la xarxa social. Ho feia en referència al partit del seu soci de govern, el Partit Popular, i a tomb amb algunes especulacions que han circulat els darrers dies sobre el fet que els populars vulguin utilitzar el seu vot a favor de la llei que permet la instal·lació dels casinos a BCN World –actualment a debat– com a moneda de canvi per tal que es respecti el pacte de govern signat.
Mario Garcia, qui no acostuma a respondre als desaires públics de l’alcalde salouenc, responia ahir sobre la qüestió. «Vam signar un pacte de govern entre dos partits seriosos, el PP i CiU, i estic convençut que sabran estar a l’alçada de les circumstàncies», deia el líder popular salouenc.
Segons les declaracions públiques dels darrers mesos, tot apunta a què Pere Granados no estaria disposat a passar-li fàcilment la vara de l’alcaldia el pròxim 25 de juny tal i com es va acordar en el pacte de govern suscrit en el que CiU ocuparia l’executiu local durant els tres primers anys i el PP el darrer any.
Mario Garcia no es mostra sorprès però reclama una definició per part de l’alcalde: «Tampoc no ha dit de manera expressa que no complirà el que està pactat, sempre està parlant de fer inventaris... Deixa la porta oberta a la incertesa però caldria preguntar-li. L’únic que puc dir és que crea moltes incerteses al municipi», deia Garcia.
«Quan vam signar el pacte de govern, Pere Granados ja sabia el que estava signant. Si ja en aquell moment tenia reticències, el que hauria d’haver fet és no rubricar-lo. No s’ha de tenir por a res», afegeix el líder del PP a Salou.
Futur alcalde
Mario Garcia assegura que el seu equip de regidors intenta que la tensió política no afecti a la gestió diària al capdavant de l’Ajuntament. Tanmateix, Mario Garcia assegura que convidarà Pere Granados a la conferència Un nou temps per Salou que oferirà el pròxim 3 d’abril, a les vuit del vespre.
«El que volem expressar en la conferència és fer un balanç de la gestió i després donar a conèixer a tothom quin és el nostre projecte de ciutat pel darrer any i el que volem que sigui en els pròxims. Som conscients que, en dotze mesos, moltes coses no es poden dur a terme però tenim un projecte a llarg termini», deia.