divendres, 21 de març del 2014

Toni Brull llença la tovallola



El primer secretari del PSC de Salou, Toni Brull, no serà el candidat del seu partit a les eleccions municipals que se celebraran l’any vinent, si bé no descarta formar part de la llista electoral, segons va publicar ahir el Diari Més. El procés de selecció de l’alcaldable socialista es reobrirà l’octubre vinent, després que el portaveu del grup municipal, Zacarías Henar, i Brull renunciessin a darrera hora a presentar-se a les primàries davant les friccions sorgides entre tots dos i no fracturar el partit (més informació aquí). Reprodueixo tot seguit la informació de Silvia Jiménez:

El primer secretari del PSC a Salou, Antoni Brull, descarta presentar la seva candidatura a les pròximes eleccions municipals. Aquesta és, segons explicava ahir a Diari Més, la seva intenció el dia d’avui i, difícilment –assegurava– canviarà d’opinió al mes d’octubre, quan podria obrir-se el procés de primàries novament. Segons Antoni Brull, l’agrupació local analitzarà els passos a seguir. A l’octubre podria obrir-se un nou procés de primàries després que ell i Zacarías Henar, portaveu del grup municipal, quedessin descartats com a precandidats. A partir d’aquí, segons Toni Brull, tots els escenaris són possibles.
«Es podria obrir un nou procés de primàries a l’octubre, però ho hem d’analitzar. També hi és la possibilitat que presentem una candidatura única. El partit ha de madurar les diferents opcions», explica Antoni Brull.
Brull tampoc no descarta l’entrada d’una nova candidatura a escena, al marge de la de Zacarías Henar, en el cas que es convoquessin a primàries de cara a l’octubre. El que sí que sembla clar és que, a data d’avui, Brull prefereix sortir de la terna de candidats, concentrar-se en la seva trajectòria professional i continuar, això sí, treballar per al partit com a primer secretari de l’agrupació local per tal d’assegurar-se que Salou tingui «el millor candidat socialista possible». D’altra banda, Antoni Brull, té clar que vol continuar formant part de la llista electoral socialista.
Antoni Brull s’exclou com a candidat del PSC, almenys de moment, després de l’enrenou viscut al si del partit a principis d’aquest mes de març quan el portaveu del grup municipal, Henar, va anunciar la seva intenció de presentar la seva precandidatura per tal de convocar unes eleccions primàries a Salou.
La millor opció
Henar, qui comptava amb el suport de bona part de l’executiva local i del grup municipal, va acabar retirant-se i va anunciar, fins i tot, la seva possible dimissió com a portaveu. Brull, qui hauria presentat els avals com a candidat, sorprenia a l’executiva local i a la militància retirant-los en el darrer moment, el passat dia 11 de març. Tot i així, encara quedava la possibilitat que Antoni Brull presentés candidatura al mes d’octubre, un extrem descartat pel mateix primer secretari. «Quan es convoquen primàries sempre hi ha friccions i potser el partit no estava preparat. Tenim tot l’estiu per madurar la millor opció», deia ahir Antoni Brull qui, assegura, manté una bona relació amb Zacarías Henar.