dijous, 24 d’abril del 2014

El merder dels xiringuitos comença a fer tuf



Una setmana després que ho publiqués el Diari Més, el Diari de Tarragona es fa ressò avui del contenciós que mantenen tres salouencs contra l’ajuntament per haver-los deixat sense xiringuito. Denuncien irregularitats i tracte de favor. Irregularitats perquè, en el cas de Xavier Beamud (un dels afectats), a la subhasta hi van concórrer dues persones físiques tot i que les bases del concurs no ho permetien, ja que havien de fer-ho com a UTE o com a empresa. I tracte de favor perquè una de les dues persones és amiga de l’alcalde de Salou, Pere Granados, i anava en la seva llista a les passades eleccions municipals. La informació la podeu llegir en aquest enllaç, però reprodueixo la peça que no surt al diari digital i que recull la postura de l’ajuntament. Una versió que reconeix que el factor econòmic (és a dir, la pela, qui pagava més) va ser determinant en la concessió (quan no ho havia de ser) i que revela contradiccions a l’equip de govern, ja que mentre la regidora de Platges, Julia Gómez, culpa el popular Mario García, aquest en responsabilitza Julia Gómez, un cunyat de la qual ara sha beneficiat del traspàs d’un xiringuito. Reprodueixo tot seguit la nota de Javier Díaz Plaza al Diari. A dalt, Granados i Gómez durant una visita a l’empresa que va subministrar els xiringuitos:

Fuentes del ayuntamiento de Salen aseguran que todos los adjudicatarios de los chiringuitos cumplieron los requisitos técnicos establecidos en el pliego de condiciones. El concurso público —primero que se celebraba en Salou para conceder las licencias a estos establecimientos— se basaba en la antigüedad, la experiencia y la oferta económica que presentaban los aspirantes. «El canon satisfecho por la concesionaria (de 30.000 euros) fue mayor que el de la persona que acusa (en torno a 16.000 euros)», asegura Julia Gómez, concejal de Platges de Salou.
En cuanto a las acusaciones de trato de favor, Gómez afirma que «serán objeto de estudio para interponer una querella criminal por presunto delito de injurias y calumnias».
Gómez apunta, además, que «la concesión pasó por la mesa de contratación y el departamento de concesiones que dirige Mario García», concejal de Serveis Interns, Contractació i Patrimoni. Sin embargo, García manifiesta que es «falso que la adjudicación de la explotación de chiringuitos pasase por una mesa presidida por mí, ya que es competencia de la concejalía de Platges».