divendres, 25 d’abril del 2014

El PSC no veu clar l’afer del xiringuito



El PSC considera “amoral i poc transparent” el procés que ha seguit l’ajuntament de Salou amb el traspàs d’un xiringuito a un cunyat de la regidora de platges, aprovat el passat dia 15 a la junta de govern (CiU-PP). Segons Toni Brull, primer secretari del PSC de Salou, l’excepcionalitat esgrimida per justificar la cessió “pot ser molt discutible”. En termes semblants s’ha pronunciat el portaveu del grup municipal del PSC, Zacarías Henar, qui adverteix de sospites d’una “gestió interessada”. Per si no n’hi hagués prou, Mario García, portaveu del PP, primer tinent d’alcalde i soci de Granados (encara que per pocs dies), ha mostrat el seu desacord amb el procediment, que afecta la regidora Júlia Gómez i el seu cunyat Juan Carlos Faura, malgrat que al principi va votar a la junta de govern a favor del traspàs. Reprodueixo la informació que publica avui Vicente M. Izquierdo al Diari Més:

L’aprovació del traspàs de la concessió de la guingueta número 4 de la platja de Salou ha aixecat polseguera al municipi. Aquest rotatiu va avançar en l’edició d’ahir que el nou concessionari de l’esmentada guingueta, que està ubicada a la platja de la zona de Ponent, té grau de parentesc amb la regidora de Comerç, Julia Gómez. Concretament, són cunyats.
Les reaccions no s’han fet esperar. Tot i això, ni l’equip de govern, encapçalat per l’alcalde, Pere Granados, ni el portaveu del Partit Popular, Mario García, han volgut fer cap tipus de declaració al respecte. Qui sí ha dit la seva és el PSC que, en boca del seu primer secretari, Antoni Brull, destaca que «evidentment, ens trobem en una situació de judici popular. La regidora m’ha manifestat en tot moment que aquest traspàs es va aprovar per junta de govern i que hi ha un informe tècnic que avala una transferència de poders entre particulars».
Tot i això, Brull deixa clar que «és una situació amoral, i hem de ser més transparents. No sé si emprendrem accions o no, ja que hem d’analitzar molt aquesta situació. Entenem que aquesta excepcionalitat en aquest traspàs pot ser molt discutible». En aquest sentit, el socialista apunta que «analitzarem tots els informes, consultarem a més tècnics de la casa i decidirem».
I és que, segons Antoni Brull, aquest fet es produeix en un moment complicat, ja que «els polítics estan molt qüestionats en l’actualitat i la ciutadania demana màxima transparència. Ja ens posen prou en dubte com per realitzar aquestes actuacions».
També va voler dir la seva Zacarías Henar, portaveu del PSC, qui argumenta que «he tingut coneixement una mica més documentat d’aquest tema avui mateix [ahir]. Estem parlant d’una guingueta que va quedar deserta en el concurs inicial. Després, es va rebre una proposta del cunyat de la regidora». «La dona del Cèsar no només ha de ser honrada, sinó que també ho ha de semblar», expressa un Henar que es lamenta que «s’han generat sospites d’una gestió interessada. Abans de tenir una posició clara, volem tenir accés a tota la documentació que configura l’expedient i, a partir d’aquí, si hem de fer alguna actuació, ja la farem. S’han generat suspicàcies que s’haurien pogut evitar».
El regidor socialista, a més, confirma un fet força rellevant en el cas. «Tinc coneixement que amb posterioritat a la reunió de la junta de l’equip de govern que va acordar aquesta autorització, el regidor Mario García (PP) ha fet arribar un escrit a alcaldia en relació al seu desacord sobre aquest procediment», diu.