dimarts, 1 d’abril del 2014

Granados serà alcalde sí o sí



Sota el titular El partit de Granados demana la dimissió de García, el Diari de Tarragona també informa de la darrera ofensiva de l’alcalde de Salou, Pere Granados, per treure el popular Mario García de l’equip de govern per tal de continuar sent alcalde. Un oferiment que Mario ha rebutjat dient que si no el volen, que siguin ells els que trenquin el pacte. La qual cosa ratificaria la poca paraula que tenen alguns polítics quan es tracta d’apoltronar-se. Reprodueixo la informació de Javier Díaz:

Quan falten tres mesos perquè es produeixi el cada cop menys probable relleu a l’alcaldia de Salou, les hostilitats entre els dos socis de govern (CiU-Fups i PP) van pujant de to. El partit de l’alcalde, Pere Granados, Formació Unitat per Salou (Fups), va emetre ahir un comunicat en què demana al popular Mario García que dimiteixi de «les funcions i responsabilitats de govern, per les seves reiterades i premeditades deslleialtats a l’equip de govern i a l’alcalde mateix, posant constantment en perill la unitat i el pacte».
Conferència de la discòrdia
El comunicat, signat pel comitè executiu de Fups, del qual, entre d’altres, en formen part Granados i els altres tres regidors d’aquest partit —María José Rodríguez, Jesús Barragán i Julia Gómez—, assenyala que «la seva actitud reiterada de menyspreu envers els que són els seus socis de govern s’agreuja per la convocatòria d’una conferència, on ja anuncia un programa alternatiu per a l’últim any sense haver comptat amb el soci de govern». García pronunciarà la conferència dijous al TAS.
Pel que fa a la sortida de la regidora Reyes Pino del PP, Fups sosté que es tracta d’un problema del grup municipal popular que «deixa clara la impossibilitat (de García) d’accedir a l’alcaldia perquè no disposa de la suma de vots que ho faria possible».
«Un home de paraula»
García, portaveu del PP de Salou i primer tinent d’alcalde, va respondre amb un altre comunicat assegurant que «mantinc la confiança en el pacte de govern i penso que Granados el complirà perquè és un home d’honor i de paraula». Va explicar que «no contemplo un altre escenari que no sigui el compliment del pacte i el relleu a l’alcaldia perquè vam signar un acord amb CiU, un partit que considerem seriós i complidor».
García va afegir que «en aquesta línia» s’emmarca la seva conferència, en la qual «faré balanç dels tres primers anys de govern municipal i exposaré el nostre projecte de ciutat per a l’últim any de mandat a l’opinió pública i a la resta de forces polítiques». El popular afirma que tots els regidors del consistori estan convidats a assistir-hi.
Així mateix, va manifestar que Granados «encara no ha contestat a la petició que vaig fer dijous perquè retiri les competències delegades a la regidora Reyes Pino».
Els moviments per mantenir o assumir el tron de Salou s’han desfermat. I a ningú que hagi seguit de prop la política municipal salouenca li sorprèn.