dimarts, 1 d’abril del 2014

Mario creu que Granados complirà (ha!)



El Diari Més es fa ressò avui de la nova crisi de govern desencadenada després que FUPS (Granados, vaja, perquè el partit és seu) hagi demanat a Mario García que abandoni l’equip de govern. El popular ja ha avançat que no pensa dimitir i que confia que l’alcalde compleixi el pacte (cedir-li l’alcaldia el pròxim mes de juny) “perquè és un home d’honor i de paraula”. Sí?, doncs ja veurà... Reprodueixo la informació de Silvia Jiménez:

Nou gir de rosca en l’episodi polític desencadenat d’ençà que la regidora del PP de Salou, Reyes Pino, anunciés dilluns passat el seu canvi al grup dels no adscrits, deixant així el seu grup municipal amb tres regidors. El comitè executiu de FUPS, partit que lidera l’alcalde de Salou, Pere Granados, demana que el portaveu del Partit Popular, Mario García, presenti la seva dimissió «de les funcions i responsabilitats de govern». En poques, paraules, el comitè executiu de FUPS demana al seu soci de govern a l’ajuntament que trenqui el pacte. El PP ja ha contestat i no només no trencarà el pacte, sinó que refermen la seva confiança en l’alcalde tot recordant, d’altra banda, que Mario García oferirà una conferència el pròxim dijous a Salou com a futur alcalde de la capital de la Costa Daurada. El relleu en l’alcaldia s’hauria de produir el mes de juny.
El comitè executiu de FUPS justifica la seva demanda de dimissió per «les seves reiterades i premeditades deslleialtats al govern municipal i al mateix alcalde, posant constantment en perill la unitat i el pacte», en referència a Mario García. Un pacte, que d’altra banda, el mateix comitè executiu demana que es trenqui.
Tot i que la presidenta de FUPS, María José Rodríguez aclareix que la petició de dimissió està subscrita pel partit i, en concret, pel seu comitè executiu, el cert és que aquest òrgan de partit està compost per 18 persones, entre aquestes, tots els regidors que integren el grup municipal, inclòs l’alcalde, Pere Granados, qui és, a més, primer secretari de l’agrupació.
El comitè executiu, a través del comunicat fet públic ahir, afirma que l’abandonament de Reyes Pino del grup municipal del PP, és un problema que «se circumscriu dins aquest marc del mateix grup perquè els motius són de caràcter intern com ja ha manifestat la regidora; qualsevol intent per part de Mario García de traslladar i fer-ne un problema pel govern i la institució municipal, no farà sinó demostrar un cop més que el que busca és desestabilitzar i dificultar la governació i la normalitat municipal, davant l’actual dificultat d’assolir els suports necessaris per ser alcalde». «De fet, amb l’abandó de la regidora Reyes Pino ja queda palesa aquesta impossibilitat d’accedir a l’alcaldia perquè no disposa de la suma de vots que ho farien possible», afegeix el comunicat.
El comitè executiu de FUPS demana a Mario García que doni explicacions a la ciutadania sobre la «trencadissa» del seu grup, «en comptes de passar el problema a l’alcalde, demanant-li que cessi de les seves funcions la regidora del PP i l’expulsi del govern». «La seva actitud reiterada de menyspreu cap als qui són els seus socis de govern ve agreujada per la convocatòria d’una conferència, on ja anuncia un programa alternatiu pel darrer any, sense haver comptat amb el seu soci de govern», puntualitza el comunicat emès per FUPS.
Mario García, impassible
Mentrestant, el portaveu del PP a Salou, Mario García es mostrava ahir impassible i gairebé aliè a la tempesta política desfermada per la deserció de la regidora Reyes Pino del seu grup municipal. García contestava ahir al comunicat de FUPS tot assegurant que manté la confiança en el pacte de govern, «i penso que l’alcalde Pere Granados el complirà perquè és un home d’honor i de paraula». El popular assegura que no contempla altre escenari que no sigui el relleu en l’alcaldia, «perquè considero que CiU és un patit seriós». I no només això, Mario García reiterava la seva voluntat d’exposar el seu projecte de ciutat en la conferència que ha convocat dijous d’aquesta setmana. Recordava que l’alcalde encara no ha respost a la seva petició formal de complir el Pacte Antitransfuguisme tot expulsant la regidora Pino del govern.