dimarts, 15 de juliol del 2014

La PAH acampa davant d’Ibercaja



La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha tornat a fer un escrache davant l’oficina d’Ibercaja de Salou, situada al carrer Barcelona. I amb la intenció de no moure’s fins que l’entitat es comprometi per escrit a allò que aquest matí els ha dit de paraula: que rebaixaran el deute a una família que ha perdut el pis, però que ha de seguir pagant la hipoteca, i que els en facilitaran un altre amb lloguer social, ja que el d’aquesta família l’han subhastat. La història és la de sempre: el banc els ha fotut la casa i, a sobre, encara han d’anar pagant in eternum

Tercera protesta

La PAH s’ha concentrat aquest matí per tercer cop davant Ibercaja en vista la nul·la disponibilitat del banc a negociar. Al final, han aconseguit el seu propòsit, però el compromís per escrit no ha arribat, motiu pel qual (amb raó no sen refien) han decidit acampar davant d’Ibercaja. Hi passaran la nit i els dies que calgui fins que el banc compleixi.

Deute de 58.000 euros

La família que ha perdut el pis és un matrimoni amb tres filles de Vila-seca. Durant set anys van estar pagant 1.200 euros mensuals d’hipoteca però en fa cinc que van perdre la feina. No reben cap mena de subsidi i viuen amb l’ajuda dels serveis socials, que els paguen la llum, l’aigua i el gas. La Creu Roja, Càritas i algun familiar intenten fer la resta. Deuen a Ibercaja 58.000 euros. Gràcies a la PAH, no han aconseguit que el banc els condoni el deute però sí que el rebaixi fins als 5.000 euros, que podran pagar durant 20 anys. 

Lloguer social

Ibercaja també s’ha compromès a deixar-los viure al pis (que, de fet, ja no és seu) fins al maig vinent i a facilitar-los, a partir de llavors, un altre habitatge amb lloguer social (de 50 a 150 euros mensuals) durant un període dun a cinc anys. Però en vista de l’actitud d’Ibercaja (tenen clar que els han volgut putejar fent-los passar la nit al carrer), la lluita continua. Sens dubte, un admirable treball de solidaritat, el de la PAH, davant del lladronici generalitzat dels bancs.