dimarts, 25 de novembre del 2014

Grana2 gasta 13.000 euros en una enquesta



El grup municipal del PP de Salou va denunciar ahir públicament que l’equip de govern (format per CiU, un regidor d’UTpS i un altre no adscrit) ha gastat 12.463 euros de l’erari públic en una enquesta ciutadana amb interessos partidistes. El qüestionari, fet als veïns telefònicament, és una «consulta d’avaluació de l’acció del govern municipal» i inclou preguntes com quina és la seva percepció del nivell de vida a Salou; quina nota li posen als projectes planificats en el municipi; com valora el treball de l’ajuntament o si saben com es diu l’alcalde.

L’empresa externa Ceres és l’encarregada de fer aquesta enquesta. La junta del govern local del 20 d’octubre en va aprovar la contractació. «És d’una irresponsabilitat supina que els nostres governants es preocupin més de mantenir-se al poder que de treballar pel nostre municipi. Gastar gairebé 13.000 euros per saber si hi ha molta gent que coneix l’alcalde i sota quines sigles es va presentar a les últimes eleccions no és una prioritat per a Salou», va criticar Mario García, portaveu del PP.

García va qualificar de «sospitosa» la contractació d’aquesta enquesta i va denunciar que al febrer, quan el PP encara era a l’equip de govern, «el portaveu de CiU -Jesús Barragán- ens va proposar contractar aquesta enquesta i ens va fer arribar una còpia del formulari de preguntes ja fer per la mateixa empresa a la qual se li ha adjudicat el contracte. Nosaltres ens vam oposar a gastar aquests diners en una enquesta de caràcter polític».

García assenyala, a més, que «els nostres governants no han seguit el procediment legal establert. Primer van fer un encàrrec a una empresa, i nou mesos després li adjudiquen la feina».

L’alcalde, Pere Granados (CiU), va preferir no fer declaracions sobre això.

(Informació de J. Díaz publicada avui al Diari de Tarragona).