divendres, 28 de novembre del 2014

UMdC entra a l’equip de govern



Les regidores d’UMdC, Martina Fourrier i Núria Buira, han anunciat aquest matí que formaran part de l’equip de govern de l’ajuntament de Salou, amb la qual cosa l’alcalde, Pere Granados, torna a recuperar la majoria perduda després que el passat mes de juny trenqués amb el PP per seguir sent alcalde. La declaració d’aquest matí no ha estat cap sorpresa, ja que, de fet, Fourrier i Buira eren estretes aliades de Granados i els seus discursos semblaven escrits per ell. L’única cosa que ara canvia és que s’ha oficialitzat la relació. La notícia de l’entesa l’avançava avui Javier Díaz al Diari de Tarragona:  

La política municipal de Salou ha tornat a donar un nou tomb. La coalició CiU-FUpS, encapçalada per lʼalcalde, Pere Granados, ha pactat amb Unió Municipal de Catalunya (UMdC) per donar estabilitat al govern. Les dues regidores dʼUMdC, Martina Fourrier i Núria Buira, fins ara a lʼoposició, sʼincorporaran a lʼequip de govern. Lʼacord es va tancar ahir a la tarda en una reunió entre les dues parts. Fourrier ostentarà la regidoria dʼAcció Social, i Buira, la de Salut Pública i Medi Ambient. Aquestes dues àrees eren responsabilitat fins ara de Ramon Pascual, que manté la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat.
Dʼaquesta manera, lʼequip de govern torna a estar en majoria després de la ruptura del pacte entre CiU i PP al juny. Queda format per set regidors de CiU-FUpS (Granados, Marc Montagut, Jesús Barragán, Julia Gómez, Benet Presas, María José Rodríguez i Felip Ortiz), un dʼUTpS (Ramon Pascual), la regidora no adscrita i ex del PP Reyes Pino i les dues ja esmentades dʼUMdC. En lʼoposició es mantenen el PP (tres regidors), PSC (un), RDS (un), un regidor dʼUtps i els quatre exregidors del PSC que estan en el grup de no adscrits.
Fourrier és portaveu i número 1 dʼUMdC des que Savador Pellicé va deixar la seva acta de regidor a lʼajuntament a finals de juny. El que va ser cap de llista del partit a les passades eleccions municipals hi va renunciar per complir el compromís que va adquirir quan va entrar en la política: «Vaig dir que només estaria vuit anys, i així ha estat». La marxa de Pellicé va propiciar lʼentrada al consistori de Buira, que va prendre possessió del càrrec de regidora en el ple dʼagost.