dimecres, 27 de maig del 2015

L’Alijo es jubila



Increïble però cert: Francisco Alijo, el Matusalem dels secretaris municipals, es jubila. Si res no es torça a darrera hora, és clar, ja que amb aquest home mai se sap (igual s’ho repensa i decideix quedar-shi, al consistori, uns quants lustres més). Està previst, doncs, que marxi el mes vinent. D’aquí a quatre dies, vaja. I amb motiu de tan important esdeveniment (hip, hip, hurra!), l’ajuntament està organitzant un dinar de comiat que tindrà lloc el 12 de juny al restaurant del Club Nàutic. El preu és de 25 euros, a més d’altres 10 euros per fer-li un regal de comiat (alguns proposen que sigui un coet, perquè se’n vagi ben lluny!). 

Un home temut

Francisco Alijo és (o ha estat) l’home més poderós de Salou. Perquè sap moltes coses. I perquè mana molt. Prova de la seva autoritat és que la seva jubilació arriba quan ell ha volgut que arribi (sobrepassa folgadament l’edat habitual per començar a anar al casal a jugar partides de dòmino). Va arribar a l’ajuntament de Salou fa 35 anys de la mà d’Esteve Ferran, i a Reus, que és on era abans, van respirar alleujats. Segons explica gent que l’ha tractat, durant aquest temps ha fet i desfet el que li ha semblat. Per això coneix tots els secrets de l’ajuntament. I, lògicament, els tripijocs que s’hi han fet. D’aquí que tothom, polítics i alts funcionaris, li tinguin por. Fins al punt que cap s’ha atrevit a estossegar davant d’ell. Només en els darrers mesos, quan el seu final es veia pròxim, s’ha sentit una mica desplaçat. Per exemple, quan s’adjudicaven serveis municipals sense dir-li abans a ell (i ell els ho recriminava). 

El succeirà Enric Ollé

El seu lloc serà ocupat pel vicesecretari, Enric Ollé, que va accedir al càrrec després de superar un concurs preparat perquè ell fos l’escollit. Va ser aquell un nyap (per dir-ho suaument) tan gran, que fins i tot l’alcalde, Pere Granados, va reconèixer en un ple que el procés administratiu seguit no havia estat el més correcte. Però cap partit es va atrevir a dir res. I molt menys a portar el cas a la Fiscalia. Amb la marxa de Alijo molts respiraran tranquils.