dilluns, 3 d’agost del 2015

Els salouencs acomiaden Julio Vilaplana



L’església de Santa Maria del Mar de Salou s’omplia ahir per acomiadar l’empresari Julio Vilaplana, de la coneguda família que regenta la gelateria La Ibense. Juli Vilaplana va morir divendres, als 74 anys, a l’hospital Sant Joan de Reus, on va ser ingressat d’urgència. 
Les mostres de condol a la coneguda família de Salou es van succeir ahir durant un emotiu funeral a l’església Santa Maria del Mar. I és que Julio Vilaplana no era només conegut per la seva faceta empresarial. Va ser un compromès activista per la segregació i pertanyia al teixit associatiu del municipi. Era l’actual president de l’Associació 30 d’Octubre i va ser cofundador del Rotary Club. Vilaplana era el fill del fundador de l’empresa de gelats La Ibense, l’any 1958, quan el negoci va començar amb una parada de venda de gelats a la platja i va créixer exponencialment. Tot i que la seva família era procedent del municipi alacantí d’Ibi, es va establir a Salou, on va arrelar. 
Julio Vilaplana serà nomenat, pròximament, fill adoptiu del municipi per l’ajuntament de Salou, gràcies a l’expedient que ja ha encetat el consistori. Rebrà la distinció a títol pòstum. 
Les mostres de condol a la família es van succeir a l’església Santa Maria del Mar ahir al matí. 

Informació publicada avui al Diari Més. Fotografia de Cristina Aguilar.